BMW XM Label Red с мощност 738 к.с. най-накрая е

...
BMW XM Label Red с мощност 738 к.с. най-накрая е
Коментари Харесай

BMW слага червило, възглавнички и 738 коня в XM Label Red, за да го превръне в истински „drag queen“

BMW XM Label Red с мощ 738 к.с. най-сетне е флагманският M-SUV, който чакахме. С време от 0 до 96 км/ч от 3,7 секунди и близо 1000 Нм въртящ миг XM Label Red е най-мощният М автомобил в историята.

Обичате или ненавиждате, BMW XM е извънредно значим модел за подразделението на немската марка, занимаващо се с „ динамични “ модели.

От момента на оповестяването му първият независим М модел след именития суперавтомобил М1 е механически “тур де форс ” с помощта на мощното си хибридно задвижване, разпределението на тежестта съвсем 50/50, системата за предаване AWD и 48 км пробег в режим на електрическо задвижване. 

Въпреки това той e по-бавен от съвсем всеки различен М модел в гамата на BMW – и също толкоз бърз, колкото някои М Performance коли.

XM Label Red е най-мощният шосеен автомобил на BMW M до момента, с мощ 738 к.с. (748 PS/550 kW) и въртящ миг 997 Nm от своя 4,4-литров V8 с две турбини, плюс един електромотор. Той е и по-бърз – 0-96 км/ч се пресмята на 3,7 секунди, а оптималната скорост доближава до 280 км/ч.

Специалният M, който чакахме

Ще бъдем почтени, „ елементарният “ XM, колкото и да е впечатляващ, ни се стори малко разочароващ. За автомобил, който е основан, с цел да означи 50-годишнината на подразделението М, фактът, че в действителност е по-бавен от бензиновия X6M, който коства с 54 хиляди $ по-малко, и не е по-бърз от купето M240i xDrive за 49 900 $, провокира известно неразбиране.

Oще сол е раната & мъдрите плановици в BMW

Дори има информации, че BMW работи по шестцилиндрова версия на хибридния XM.

XM е първият модел, създаден само от подразделението M на BMW след фамозния суперавтомобил M1, и в случай че можете да загърбите спорния му външен тип, е много стабилен производител на мощ. 

Bimmer Today оповестява, че с цел да бъде XM прелъстителен за китайските консуматори, се работи по нов вид на базовото равнище, наименуван XM 50e. Той ще има два цилиндъра по-малко от общоприетия модел, само че няма да е слаб.

Bimmer Today отбелязва, че шестцилиндровият мотор ще бъде комбиниран с хибридна система и може да изпомпва същата мощ от 571 к.с. като тази на BMW M760e. За съпоставяне, „ общоприетият “ XM с неговия 4,4-литров V8 с два турбокомпресора и хибриден мотор развива 653 к.с.

Освен че ще предлага повече от задоволително мощ за множеството клиенти, XM 50e ще гълтам по-малко гориво и явно ще изразходва единствено 2 л/100 км (117 mpg) в смесен цикъл, частично с помощта на обстоятелството, че ще може да изминава цели 80 км единствено на електрическа сила.

Освен това ще тежи малко по-малко от модела с V8, само че не се чака това да окаже доста въздействие върху представянето.

Все още не е известно дали BMW ще продава XM 50e на пазари отвън Китай, като да вземем за пример в Европа, Съединени американски щати или Близкия изток, само че не се съмняваме, че експертите на компанията са правили калкулации, с цел да видят дали има финансов смисъл в тези райони.

По остаряла традиция BMW не дава всичко едновременно и си сегментира потребителите. Early adopters очевидно не се интересуват толкоз от мощността и от времената от нула до 100. Те ще си купят XM, в случай че ще да по-бавно и от i8-ца. За идващите клиенти очевидно би трябвало да има други мотиви за покупка, и те се крият в особено издание като Label red.

При Label Red единичният електромотор генерира същата мощ от 194 к.с. (197 к.с./145 kW), която е налична в общоприетата версия. Това значи, че скокът в мощността идва напълно от зареждания с умрели динозвари елемент, прочут още като 4,4-литровия V8. ДВГ получава спомагателни 94 к.с. ( 95 к.с. / 70 kW), с което мощността на V8 доближава 577 к.с. (585 к.с. / 430 kW) по отношение на 483 к.с. (490 к.с. / 360 KW) на общоприетия модел.

Хитроумна предавка усилва въртящия миг

Може би най-големият бенефит, който ще се усети на пътя, обаче е нарастването на въртящия миг. Част от него се дължи на усъвършенствания ДВГ, който се е нараснал от 479 lb-ft (650 Nm) на 553 lb-ft (723 Nm).

Но има и нова „ степен на авансово превключване “, която се намира сред електромотора и входния вал на трансмисията. Патентованата технология усилва 206 lb-ft (279 Nm) от електромотора до ефикасния най-много от 332 lb-ft (450 Nm).

Благодарение на това комбинираният въртящ миг към този момент е 738 lb-ft (997 Nm) – и BMW твърди, че разликата е осезаема както при тръгване от място, по този начин и при подаване на газ в придвижване.

Времето от 0-96 км/ч спада до (по оценка на BMW) 3,7 секунди, което е усъвършенстване по отношение на времето от 4,1 секунди на елементарния XM с 644 к.с.

Това също по този начин значи, че XM Label Red може съвсем да се бори с най-хубавото хибридно пълномаслено SUV предложение на Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, който се оправя с тази задача за 3,6 секунди.

Porsche е малко по-бързо, само че подозираме, че 0,1 секунди няма да са от голяма важност за множеството. Въпреки това, с оптималната мощ SUV-ът от Щутгарт към момента превъзхожда най-хубавия автомобил на Бавария.

Cayenne Turbo S E-Hybrid ще доближава оптималната скорост от 292 км/ч, до момента в който XM Label Red се предлага общоприетоо с ограничител на скоростта от 250 км/ч.

Това ограничаване може да бъде увеличено на 280 км/ с прибавянето на пакета M Driver’s Package – горко ви, в случай че сте си мислели, че няма спомагателни варианти за този върхов супер SUV. От BMW са си майстори да „ изцицват “ стадото от клиенти с всяка екстра. Нищо ново.

Много алено и извънредни цветове

Разбира се, аленият етикет би трябвало да има някои червени акценти, с цел да се отличава този SUV за 185 000 $ от неговия „ базов “ модел за 159 995 $ за “бедните ”. 

Аристокрацията, която може да си разреши “червен етикет ”, получава червени емблеми на модела и вложки на колелата, а на мястото на общоприетия черен цвят има опционална лента с железен акцент Toronto Red.

Има 50 екстериорни цвята за избор, всички от които са от модела „ Individual “ на BMW. Ако желаете да повишите ексклузивността още повече, стеснен брой червени XM Label ще бъдат приключени с екстериорна багра BMW Individual Frozen Carbon Black.

И както може да се чака, алената тематика продължава и вътре. Червени контрастни шевове са употребявани върху черните повърхности на седалките, арматурното табло, облицовката на вратите и централната подпора, а вентилационните отвори са с червени акценти.

Под контролния екран има алена емблема „ XM “, а върху лявото лостче за промяна на предавките е подложен знак, който дефинира режима на увеличаване.

Производството стартира през август. Цените към момента не са конкретизирани

Производството на BMW XM Label Red за доставка в Съединени американски щати стартира през август, като производството ще се реализира в завода на BMW Group в Спартанбърг, Южна Каролина. По-рано BMW предложи цена от към 185 000 USD за XM Label Red, само че в този момент споделя, че окончателната цена на автомобила ще бъде оповестена по-близо до производството.

Така или другояче, цифрите на Label Red евентуално са по-близки до типа на първия в 40-те години независим М автомобил, който чакахме. Но дали това е задоволително, с цел да се трансформира в един от огромните модели на BMW?

И ето ви го. BMW XM – хибриден SUV, който провокира колкото звук, толкоз и поляризация. Дали ще бъде шлагер или пропуск за BMW? Само времето и изтънченият усет на потребителите ще покажат. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР