BMW © Shannon Stapleton Още по темата Германските производители на

...
BMW © Shannon Stapleton Още по темата Германските производители на
Коментари Харесай

BMW очаква по ниска печалба заради търговската война

BMW

© Shannon Stapleton Още по тематиката
Германските производители на коли тестват самостоятелни модели в Китай

Производителите на коли по целия свят създават системи за самоуправление, само че може да бъдат принудени да създадат отстъпки, с цел да оперират в Китай
26 сеп 2018
BMW ще затвори краткотрайно завода на MINI във Англия тъкмо след Brexit

Компанията се застрахова, ако Англия ще напусне Европейски Съюз без договорка
20 сеп 2018
BMW подвига цените на колите в Китай поради комерсиалната война

Спортните модели X5 и X6 ще нарастнат с 4% и 7%
31 юли 2018
Търговската война стартира да тежи на немските автопроизводители

Китай усили митата при импорт на коли от Съединени американски щати и това заплашва едни от най-известните марки
16 юли 2018
Германските автопроизводители желаят цялостно отпадане на митата сред Съединени американски щати и Европейски Съюз

Американският дипломат към този момент е направил предлагането пред Доналд Тръмп
25 юни 2018
Daimler чака по-ниска годишна облага поради заплахата от комерсиална война

Производителят на Mercedes шокира вложителите и новината засегна акциите на европейски автомобилни компании
24 юни 2018 BMW предизвести, че финансовите резултати на компанията ще бъдат по-ниски от предстоящите, поради комерсиалната война и възходящите разноски. Компанията най-вероятно няма да реализира задачата си от 8-10% оперативни маржове в автомобилния бранш за първи път от съвсем десетилетие.

Автомобилната промишленост

Новините провокираха спад в акциите на BMW с повече от 4% тези дни, като вълната се придвижи и в бранша върху книжата на Daimler и Volkswagen.

Анализатори на UBS предвиждат, че предизвестието ще изпрати " шокови талази " в цялата промишленост. " Това евентуално ще тежи освен на имиджа на BMW, само че и ще усили опасенията на вложителите във връзка с автомобилния бранш като цяло, поради новата политическа обстановка, която ще настъпи през 2019 година ", пишат те.

БМВ упрекна редица фактори, в това число и комерсиалната война сред най-големият авто пазар Китай и Съединени американски щати, където се намира най-голямата индустриална база на BMW. " Продължаващите интернационалните търговски спорове утежняват обстановката на пазара и зареждат несигурността ".

Очаква се маржовете за облага преди лихвите и налозите в автомобилния сегмент да намалеят от 8.9% през 2017 година до към 7%, което значи, че BMW може да пропусне задачата от 8-10%, която реализира в 33 поредни тримесечия от началото на 2010 година

Разходите

Миналата година заводът на BMW в Спартанбург, Южна Каролина, създава 371 316 транспортни средства и изнася 70% от тях. Китай е дестинация номер едно и новите цени от юли месец от 40% основават неподходящо състояние по отношение на съперниците като Porsche и Audi, които изнасят SUV-та от Европа единствено с 15% такса.

BMW също разгласи по-високи разноски за използването на новите стандарти за излъчвания, известни като " Процедура за тестване на транспортните средства в международен мащаб ", които са довели до " обилни изкривявания на доставките на няколко европейски пазара ".

Приходите се чака да са " малко под " регистрираните през 2017- 88.6 милиарда евро. Печалбата преди налози също се чака да спадне умерено от миналогодишните 10.66 милиарда евро.

Предупреждението идва откакто основният съперник на BMW- Daimler, понижи личните си упования през юни, като упрекна ескалиращата комерсиална война.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР