Близо година след осъществяването на първото по рода си скоростно

...
Близо година след осъществяването на първото по рода си скоростно
Коментари Харесай

Документалният филм за Wind2Win с премиера в Бургас

Близо година след реализирането на първото по рода си скоростно пресичане с уиндсърф на цялото ни Черноморие – общо 300 км по вода от най-северната до най-южната му точка, предизвикването Wind2Win излиза на огромен екран.

Документалният филм " Море напразно " ще бъде показан премиерно на 2 август 2019 година на четвъртото издание на влиятелния конгрес Burgas International Film Fest на лятна сцена " Охлюва ", Културен център Морско казино, от 21:30 ч. След прожекцията ще се организира и полемика по тематиката за опазването на Черно море. Входът за събитието е свободен.
Лентата с обща дълготрайност 30 мин. наблюдава малко по малко рекордното достижение на уиндсърф спортистите Илияна Стоилова и Йоан Колев Wind2Win Challenge и слага фокус върху обществената значителност на самодейността, с която двамата привлякоха вниманието на обществеността към значимия проблем със замърсяването на Черно море с пластмаса.

" Море напразно " е филм за силата на духа и волята, които те държат изправен даже да виждаш, че всичко отива напразно. Това е филм за предизвикването да се откажем от всекидневните улеснения на пластмасата за да опазим единствения дом, който познаваме ", описват Илияна и Йоан.

В " Море напразно " с изключение на двамата уиндсърф спортисти от " Акаша ", ще забележим и останалите членове на екипа - морските биолози Димитър Беров, Велизара Стоилова и капитана на експедицията Явор Колев. Тримата следваха неразделно сърфистите със специфичен кораб, от който направиха мониторинг на плаващите морски боклуци и изследваха положението на крайбрежните морски води, с цел да добавят изчезнала скъпа информация.

Заедно с тези старания за информиране на необятната общност за измеренията на казуса, сърф учебно заведение " Акаша " инициира и серия от почиствания на родни плажове като първата за тази година акция с присъединяване на 54 доброволци бе на плаж " Устието на Ропотамо ", където бяха събрани над 980 кг боклуци. МОРЕ НА ВЯТЪРА / WIND2WIN (2019) - ТРЕЙЛЪР / TRAILER from Remove Remove Productions on Vimeo.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР