Близо два часа продължи руска въздушна атака срещу украинската столица

...
Близо два часа продължи руска въздушна атака срещу украинската столица
Коментари Харесай

Двучасова руска въздушна атака срещу Украйна с десетки дронове

Близо два часа продължи съветска въздушна офанзива против украинската столица Киев тази нощ. Отломки от дронове са паднали в няколко централни региона, съобщи БНР.

Най-малко пет детонации са отекнали в Киев по време на офанзивата. Украински медии разпространиха фрагменти на наранени коли. Кметът Виталий Кличко заяви, че един човек е бил ранен, а пожар е избухнал наоколо до един от градските паркове. В Шевченковски регион паднали елементи от дрон са запалили апартамент, само че пламъците са били потушени бързо и няма потърпевши.

Русия е атакувала Украйна с 32 дрона през нощта против неделя, болшинството от тях са били изпратени в региона на столицата. 25 от машините са свалени, оповестиха военните в Киев.

Руската противовъздушна защита е свалила осем украински дрона над Черно море, близо до Кримския полуостров, оповестиха от съветското министерство на защитата.

Украйна към този момент се приготвя за втората си зима във военни условия. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че главният проблем е устойчивостта в енергийния бранш:

" Наясно сме, че съветското зло също се приготвя за зимата, приготвя се да аргументи премеждия. И в този момент всеки в обществения бранш и в локалната власт би трябвало да направи всичко допустимо и даже невъзможното, с цел да помогне на Украйна да издържи зимата и да резервира цялостна функционалност ".

Миналата зима Русия нанесе огромни вреди на енергийната инфраструктура на Украйна с въздушните удари, като доста хора останаха без ток.

Киев насочи рецензии против лидерската декларация от срещата на Г-20 в Индия, като уточни, че тя не " не е мотив за горделивост. В текста не се загатва Русия и се заобикаля осъждането на Москва за войната в Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР