Близо 80% е запълнен капацитетът на болниците в област Благоевград

...
Близо 80% е запълнен капацитетът на болниците в област Благоевград
Коментари Харесай

Близо 80% от леглата в Благоевградско са заети, а областта е в зелената зона по новия план |

Близо 80% е напълнен потенциалът на лечебните заведения в област Благоевград за лекуване на пациенти с Covid-19. Повечето интензивни кревати обаче са свободни.

От Регионалната здравна ревизия сигнализират за усложнена обстановка в учебните заведения и детските градини, която няма по какъв начин да бъде преодоляна без затварянето им, заяви БНР.

Заразната заболеваемост на 100 000 души население в региона е близо 2200, над 900 са позитивните проби за последното денонощие. От 370 COVID-легла в лечебните заведения свободни са едвам 87.

Благоевградска област е в Югозападен регион, който съгласно картата, оповестена от здравното министерство, към момента е в първи стадий на пандемичния проект. В този стадий не се плануват други ограничавания с изключение на маски, отдалеченост и зелен документ за допуск до обществени заведения.

По думите на шефа на регионалната болница доктор Огнян Митев обстановката в лечебното заведение към момента е под надзор.

" В „ Реанимация “ имаме няколко свободни кревати. В предходните талази са стигали над 200 приети в болница, сега са на половина, само че никога не мога да направя прогноза отсега нататък ", сподели той.

Повечето от инфектираните с COVID-19 са с леки признаци и се лекуват в къщи, съобщи доктор Веселка Мончева от РЗИ-Благоевград. Тревожна е наклонността при децата и малолетните, където се регистрира най- огромен растеж на инфектирани. Това слага под въпрос образователния развой в учебните заведения:

" Тази седмица имаме много инфектирани деца. Това се вижда и по скоростта, с която карантинираме групи от детските ясли и градини и от учебните заведения. Всеки ден по стотина паралелки карантинираме. Това нещо би трябвало да се намерения, тъй като има и доста заболели учители ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР