Близо 65 на сто от полицаите у нас твърдят, че

...
Близо 65 на сто от полицаите у нас твърдят, че
Коментари Харесай

Полицейските кубинко пропускали вода

Близо 65 на 100 от служителите на реда у нас настояват, че кубинките, които употребяват, не са комфортни. Това сочи проучване, показано от най-големия полицейски профсъюз. Неговият ръководител Валентин Попов съобщи, че СФСМВР не търси борба, а партньорство с Министерство на вътрешните работи. Целта на всички е униформените да са добре облечени и обути, сподели той.
 
Половината от служителите на реда споделили, че изпитват болежка от използването на предоставените от Министерство на вътрешните работи обувки, а 80 % от служителите на реда настояват, че кубинките пропущат вода. През зимата 60 на 100 от служителите на реда споделят, че краката им измръзват, а още по-голяма част заявят, че още в първата година обувките се късат.
 
Над 80 % от служителите на реда декларират, че не се усещат добре предпазени със служебните обувки. А половината от участвалите в проучването са безапелационни, че не са задоволени от предоставените кубинки.
 
Според специалиста в региона Свен Селигер близо 15 % от служителите на реда у нас сами си купуват служебни обувки и не употребяват служебните. Всички числа демонстрират, че предоставените от Министерство на вътрешните работи обувки не дават отговор на актуалните условия и потребности на служителите на реда.
 
Заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов съобщи, че разговорът сред синдикати и министерство последователно се усъвършенства.Цената на кубинките, които Министерство на вътрешните работи дава, са на цена над 100 лв., само че на свободния пазар има с към 30 % по-ниска цена за еднакъв артикул. За това от СФСМВР обмислят да предложат нов вид на ведомството за доставяне. По думите на Селигер в случай че съответен артикул може да се носи двойно повече време, то цената е оправдана.
 
В същото време от синдиката към този момент водят и диалози за качеството на униформите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР