Близо 600 възпитаници на над 10 държавни и частни училища

...
Близо 600 възпитаници на над 10 държавни и частни училища
Коментари Харесай

Близо 600 ученици посетиха ВМА в дните на отворени врати

Близо 600 ученици на над 10 държавни и частни учебни заведения от София и района се включиха в Дните на отворени порти за кариерно развиване във Военномедицинска академия /ВМА/.

Целта на самодейността бе да се показват опциите за образование и реализация по специалности „ Военен доктор “ и „ Военна здравна сестра “ .

Началникът на ВМА проф. доктор Венцислав Мутафчийски персонално посрещна и беседва с всяка една от групите. Той съобщи, че болничното заведение постоянно търси усърдни младежи , които имат имат необятен взор и самодисциплина.

Д-р Мутафчиев напомни, че планът „ Военен доктор ” е стартирал през 2017 година, а в края на актуалната следва и дипломирането на първия випуск . Към днешна дата ВМА има 120 курсанта , които са се срещнали с опциите за реализация в болничното заведение.

В рамките на самодейността участниците имаха опция да зададат своите въпроси по отношение на образованието към курсантите-военни лекари, посетиха основни звена, работещи медицина на международно равнище. Наблюдаваха и проява на военните парамедици , които спасяваха хора в действителна бойна конюнктура във Военномедицинския симулационен подготвителен център .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР