Близо 60 000 седмокласници се явяват на днешното Националното външно

...
Близо 60 000 седмокласници се явяват на днешното Националното външно
Коментари Харесай

60 000 седмокласници се явяват на Национално външно оценяване по БЕЛ

Близо 60 000 седмокласници се явяват на днешното Националното външно оценяване по български език и литература. Вариант едно беше изтеглен минути преди 7 часа от ръката на кореспондент на Българска национална телевизия. 

Изпитът ще се организира в 6900 зали на над 1700 учебни заведения в страната при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. 17 деца, които са под карантина, ще се явят през днешния ден на изпита, те ще бъдат в обособени пространства.

Учениците би трябвало да носят документ за идентичност и служебна записка за допускане до външното оценяване, химикал, пишещ с черен цвят, защитна маска или шлем, както и транспарантен плик за запазване на връхни облекла и обемен персонален багаж. На влизане в учебните здания ръцете им ще бъдат дезинфекцирани. Маски се носят по избор, само че температурата се мери още на входа. Учениците ще са по 10 в стая, на метър и половина разстояние.

Изпитът стартира в 9 часа и ще продължи два часа и половина. Външното оценяване по български език и литература се състои от два модула - първият дълготрайност 60 минути, а вторият - 90 минути. Знанията на седмокласниците ще се ревизират посредством тест с общо 26 задания.

Резултатите от външното оценяване ще станат ясни до 29 юни.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР