Близо 54 000 къса цигари с български акцизен бандерол са

...
Близо 54 000 къса цигари с български акцизен бандерол са
Коментари Харесай

Близо 54 000 къса контрабандни цигари открити на Дунав мост при Видин и Русе

Близо 54 000 къса цигари с български акцизен бандерол са арестувани при инспекции през уикенда от чиновници на отдел  борба с наркотрафика на при Дунав мост Видин и при Дунав мост Русе, оповестиха от Агенция " Митници ".

При инспекция през днешния ден на лек автомобил, пътуващ за Франция, са открити още 17 680 къса цигари с български акцизен бандерол. Тютюневите произведения са открити в един товарен микробус и три леки автомобила с водачи-български жители, пътуващи за Западна Европа в интервала 17-19 февруари 2023 г. 

Превозните средства са били ориентирани за митнически инспекции, в хода на които са открити общо 53 640 къса (2686 кутии) цигари с български акцизен бандерол в персоналния багаж и фабричните кухини на колите. За транспортираните тютюневи произведения не са показани изискуемите документи според Закона за акцизите и данъчните хранилища, заради което цигарите за конфискувани, а за откритите административни нарушавания са формирани актове.

Междувременно на 22.02.2023 година чиновниците на бранш „ Борба с наркотрафика Русе “ правят инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе на лек автомобил с непозната регистрация с лидер - български жител, пътуващ за Франция. В пътни чанти и в облегалките на задните седалки са открити общо 17 680 къса (844 кутии) цигари с български акцизен бандерол.

Тютюневите произведения са конфискувани и за административното нарушаване е формиран акт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР