Близо 530 000 са новите заразени с COVID-19 само в

...
Близо 530 000 са новите заразени с COVID-19 само в
Коментари Харесай

Ръст на заразените с коронавирус в Италия и Испания |

Близо 530 000 са новите инфектирани с COVID-19 единствено в Испания. Преминаването на психическата преграда стана мотив управляващите в Мадрид да удължат периода на ограниченията. Не се изключва и въвеждането на повторна карантина за цялата страна, както беше през месец март, съобщи Българска телеграфна агенция.

PCR тестванията дават доста повече позитивни проби, в сравнение с през май и юни. Вирусът мутира и заразяването става все по-лесно. Ето за какво е извънредно значимо да въведем строги ограничения. И да го създадем в този момент - преди да е станало късно, каза Фернандо Симон, шеф на здравната работа.

Кафенетата и заведенията за хранене ще работят на 50% от потенциала си, събиранията на публични места са позволени за до 10 души. Задължително става носенето на маски както на закрито, по този начин и навън. Мерките ще се преразглеждат на всеки 15 дни.

Междувременно 10 европейски страни от Шенгенското пространство вкараха ограничавания или карантина за идващите от Испания жители, а други пет изискват PCR проби и здравни документи.

Испанското външно министерство разгласява на уеб страницата си цялостния им лист в опит да предотврати хаоса при интернационалните пътувания. Испания е измежду най-пострадалите от ковид европейски страни. Сериозно пострада туризмът.

Свободното придвижване на хора официално бе възобновено през юни преди началото на туристическия сезон, само че на процедура доста от страните забавиха част от рестриктивните мерки си. Това докара до срив на туристическия бранш в Испания и загуби в размер на девет милиарда и 500 милиона евро единствено за месец юли. Тази цифра надвишава парите, планувани от държавното управление за министерството на опазването на здравето и образованието.

Италия също удължава периода на ограниченията, които ще бъдат в действие най-рано до 7 октомври. Забранява се влизането в страната на хора от 16 страни. За идващите от България остава позволено, само че при наложителна карантина. Затворени ще бъдат стадионите и нощните заведения, в действие е и наложителното носене на маски на открити и закрити публични места.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР