Близо 50 предложения съдържа дневният ред на октомврийското заседание на

...
Близо 50 предложения съдържа дневният ред на октомврийското заседание на
Коментари Харесай

Близо 50 точки влизат в дневния ред на Общински съвет Стара Загора

Близо 50 оферти съдържа дневният ред на октомврийското съвещание на Общински съвет Стара Загора, което ще се организира отдалечено на 28 октомври от 9,00 часа. Електронното гласоподаване ще се реализира посредством платформата “e Vote ”, която е сертифицирана и легитимира вота на съветниците, а разискванията и дебатите по обособените точки ще бъдат осъществявани посредством приложението „ Zoom “, изясни ръководителят на локалния парламент Мария Динева. Тя добави, че онлайн съвещанието се постанова във връзка със заповед РД-01-856/ 19.10.2021г. на Министъра на опазването на здравето на РБългария.  

По време на двадесет и осмото съвещание на локалния парламент ще бъдат разисквани и гласувани вътрешни обезщетени промени в разходната част на бюджета и смяна в плана за финансиране на финансовите разноски за 2021 година на община Стара Загора. Старейшините ще прегледат и обновената бюджетна прогноза за локалните действия на Община Стара Загора за интервала 2022 - 2024 година.  

В четвъртък старейшините ще гласоподават План за деяние за ръководство, попречване и понижаване на шума в околната среда на агломерация Стара Загора. Целта му е попречване и понижаване на шума в околната среда въз основата на Стратегическата шумова карта е ръководство, ограничение и понижаване на шумовото натоварване в околната среда посредством използване на ограничения и акустично обмисляне в кратковременен, средносрочен и дълготраен интервал. Тези ограничения би трябвало да се базират на случаите, при които превишаването на стойностите на даден индикатор за звук може да провокира нездравословно влияние върху здравето на хората, както и за опазване стойностите на индикаторите за шума в околната среда в регионите, в които стойностите не са превишени.  

По предложение на група общински съветници ще бъде прегледана и опцията за основаване на специфична сметка “Общински жилищен фонд “.Постъпилите финансови средства в в нея от продажбата на общински жилища да бъдат разходвани главно за създаване и/или закупуване на нови такива, както и за главен и/или настоящ ремонт на наличния общинския жилищен фонд.Ще бъде признат годишен систематизиран отчет за резултатите от активността на общинските търговски сдружения за 2020г. Основните финансови индикатори демонстрират, че осем от сдруженията са приключили годината на загуба, а три- на облага. Общинските съветници ще гласоподават за установяване на представител на Община Стара Загора в Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ – Стара Загора, по отношение на осъществяване на изключително съвещание на Общото заседание на Асоциацията, което ще се организира на 12.11.2021г.  

Старейшините ще гласоподават опцията за продажба посредством тръжна процедура на парцел с УПИ I690 в кв. 18, с. Старозагорски бани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР