Близо 4,5 млн. лв. осигурява Министерството на регионалното развитие и

...
Близо 4,5 млн. лв. осигурява Министерството на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Регионалното министерство дава близо 4.5 млн. лв. за изработване на общи устройствени планове

Близо 4,5 млн. лева обезпечава Министерството на районното развиване и благоустройството за финансово подкрепяне на общини при разработване на планове на общи устройствени проекти за цялата им територия през 2020 година, оповестяват от пресцентъра на ведомството.

Съгласно Закона за устройство на територията на министъра на районното развиване и благоустройството е предоставено разпределянето на плануваните в държавния бюджет средства за осъществяване на тази активност, както и реализирането на методическо управление, съгласуваност и надзор при възлагането, изработването, съгласуването и одобряването на общи устройствени проекти.

Към края на 2019 година 123 от 265 общини в Република България разполагат с утвърдени настоящи общи устройствени проекти за цялата им територия. Към сегашния миг са настоящи и се извършват 115 съглашения за финансово подкрепяне.

Съобразно плануваните в бюджета средства за активността през 2020 година Министерство на регионалното развитие ще предприеме дейности за финансово подкрепяне на общините, които са кандидатствали след 2016 година за финансово подкрепяне изработването на планове на ОУПО, само че не са сключили съглашения с Министерство на регионалното развитие до приключването на бюджетната 2019 година, както и общини, които все още не са кандидатствали за подкрепяне.

Допуска се финансиране по подписани контракти на общините с определен реализатор след 2014 година, чието деяние не е завършило. Възможност за финансиране ще имат и общини, които през 2015 година са сключили съглашения с Министерство на регионалното развитие с краен период на деяние – до приключване на бюджетната 2015 година, които не са изпълнили споразуменията и същите са прекъснати с приключване на крайния период.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР