Близо 4,4 милиарда души живеят в градовете по света, а

...
Близо 4,4 милиарда души живеят в градовете по света, а
Коментари Харесай

Вижте най-запомнящите се прояви на дивите животни, заснети на ВИДЕО

Близо 4,4 милиарда души живеят в градовете по света, а в градската " джунгла " елементарно може да се не помни за магнетизма и многообразието на дивата природа. 

Като всяка година на 3 март се празнува и Световният ден на дивата природа. Една от неговите цели е  да се насочи вниманието на обществеността към многообразието и хубостта на дивата фауна и с цел да се увеличи степента на осведоменост за дейностите за отбрана на дивата природа.

По случай този този ден, изданието Newsweek събра и едни от най-забавните и запаметяващи се клипчета, запечатали прояви на диви животни.

Вижте ги!

Безгрижни лъвици блокираха път

Група безгрижни лъвици стопираха придвижването, откакто взеха решение да се поразподят по път в националния парк " Крюгер " в Южна Африка. Кадрите са снимани от Morne Du Plessis на 1 февруари 2023 година, който разказва момента като „ необикновен “.



Делфин и куче се порадваха дружно на морето

Кадри, снимани в Аделаида, Южна Австралия, демонстрират невероятното другарство сред черен лабрадор и делфин, плуващи един до различен. Харш Дейв, който записва фрагментите, споделя, че двойката си играла към 20 минути.

„ Две от обичаните ми същества “, споделя той в Instagram. " Никога не мога да им се наситя. "



Мечка преяде с пилешки хапки

Кадри от охранителните камери на къща в Санфорд, Флорида, демонстрират подла мечка, която бяга с доставка от 30 пилешки хапки и огромни пържени картофки.

Хората продължават  да навлиза в местообитанията на мечките, а те към този момент са развили привличане даже към нездравословната човешка храна.

Проблемът е, че тази неестествена диета може да проблеми при мечките.



 Алигатор прекъсна детска подготовка

Тренировката по лакрос в гимназия във Флорида била ненадейно прекратена, откакто голям алигатор решил да се разноски из спортното игрище.

„ Алигаторът беше изцяло спокоен и повърхностно се разхождаше из терена, като понякога спираше просто да легне “, споделя треньорът Ерик Клаус.



Леопард провокира потрес във фабрика

Млад мъжки леопард се оказа шокиран, откакто нахлул във фабрика за коли в Индия. Фабриката била затворена за четири часа, до момента в който спасителите  отстранен необичайния извършител. Инцидентът е от 22 март 2022 година

На фрагментите се вижда по какъв начин бедстващият леопард тича из фабриката, евентуално търсейки място, където да се скрие.

В последна сметка леопардът бил укротен и отведен в здравно заведение за обзор, преди да бъде върнат в дивата природа.



Мечка си прекара добре в двор

Огромна мечка беше снимана от охранителна камера да се къпе в градинско езерце в Рино, Невада. Животното, което явно не знае, че е следено, може да бъде забелязано умерено да се плиска в хладката вода.

Собственикът на къщата  сложил камерата, откакто забелязал, че езерото бивав на половина изпразнено в два следващи дни. Предполага се, че мечката нахлула  в неговата градина, откакто преди този момент похапнала с гроздето на неговия комшия.



Смели сърца!

 Двойка от вида Гривесто бодливо свинче  опазиха самоуверено бебетата си от нападателен леопард. Случката е от  националния парк " Крюгер " в Южна Африка.

Рейнджърът Родни Темба, снимал видеото, споделя, че за 20 години работа в парка в никакъв случай не е виждал нещо сходно. „ Тогава бях сюрпризиран и шокиран “, споделя той.



 Гривестите свинчета имат извънредно остри бодли. След като се забият в кожата на друго животно, те стават доста сложни за премахване. Получените рани постоянно се инфектират, а в случай че бодлиге бъдат погълнати, могат да пробият жизненоважни органи.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР