Близо 3000 свободни работни места представиха 93 работодатели на пет

...
Близо 3000 свободни работни места представиха 93 работодатели на пет
Коментари Харесай

Близо 3000 свободни работни места обявиха в сферата на туризма на трудовите борси през март

Близо 3000 свободни работни места показаха 93 работодатели на пет профилирани трудови тържища в областта на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, проведени от Агенцията по заетостта през март. Това оповестиха от пресцентъра на организацията.

В прессъобщението се показва, че 1849 търсещи работа, в това число украински жители и неактивни лица, отзовали се на поканата на бюрата по труда, участваха в срещите, с цел да проучат опциите за започване на работа и да се срещнат персонално с условията на бизнеса. Агенцията по заетостта провежда трудовите тържища в градовете Поморие, Долни чифлик, Каварна, Бургас и Добрич.

На прага на новия туристически сезон компаниите от сектора оповестиха работни позиции за админ в хотел, рецепционист, експерт по туризъм, камериер, градинар, избавител, служащ в кухня, готвач, сервитьор, барман, пиколо, общ служащ, касиер, гладач, перач, аниматор, помощник-готвач, мияч на съдове, чистач, продавач-консултант, теляк и други, прецизира Българска телеграфна агенция.

През април 2023 година Агенцията по заетостта възнамерява провеждането на девет тържища. Графикът на срещите може да бъде открит на уеб страницата на Агенцията по заетостта или тук, осведомят в прессъобщението.

Близо три хиляди стопански неактивни жители - които нито работят, нито търсят интензивно работа, станаха част от националната осведомителна акция „ Да работиш (е) крепко! ” на Агенцията по заетостта единствено в границите на март, оповестиха от пресцентъра на организацията преди дни. Участниците се включиха в 142 събития, проведени от бюрата по труда в цялата страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР