Близо 3000 души се включиха в мирното шествие в центъра

...
Близо 3000 души се включиха в мирното шествие в центъра
Коментари Харесай

България изригна: Путин Хуйло!, горят руското знаме

Близо 3000 души се включиха в мирното шествие в центъра на София в поддръжка на Украйна и на ясната евроатлантическа ориентировка на България. Митингът стартира довечера в 18,30 ч., а малко по-късно един от стачкуващите изгори съветското знаме. И посочи, че това е реакция против военната инвазия на самозабравилия се изверг Путин и подкрепящите го обезумели дегенерати-примитими, а не против съветската нация. Стотиците хора се движат към Орлов мост. Гражданите развяват украински флагове и носат саморъчно изписани плакати на фона на цветовете на украинския байрак.



Руското знаме бе изгорено от един от протестиращите. Какъв поя-ясен знак, че България е отвратена от новия Хитлер - Владимир Путин

Демонстрацията бе открита на площад " Независимост " с химна на България и викания " Слава на Украйна " и " Путин Хуйло ". Ораторка съобщи, че Путин води не война, а същински геноцид против Украйна, след което прозвуча и химнът на отбраняващата се от съветската инвазия смела страна. Плакат приканва съветският президент Владимир Путин да бъде изправен пред боен арбитражен съд.

" Събрали сме се в поддръжка на Украйна и против съветската експанзия и експанзията на Владимир Путин. Някои споделят, че съветският народ не е Путин, само че кой народ го избра? Аз съм бил в Украйна на филантропична задача, както и на задачи с друга устременост и нямам подобаващи думи, с които да мога да дефинира тази експанзия ", сподели един от участниците в митинга - Иван Белишки, спешен избавител от Панагюрище. " Протестираме и против воденето на неконвенционален способ на война, потреблението на касетъчни муниции и други неразрешени муниции ", добави той.

" Спрете Путин! Спрете войната! ", " Русия стой, ти си палач ", гласяха други плакати. Протестиращите носят и транспаранти с надписи: " Да спасим Украйна, да спрем насилието там. Да спрем убийствата на мирни жители и разрушаването на техните домове! Да спасим хората от жадност, апетит и мраз! Да спасим ранените! Да спрем безумието, наречено война “, " Пълна поддръжка за Украйна “.

Като присъстващ на шествието, във Facebook се тагна транспортният министър Николай Събев. Демонстрацията пое към Орлов мост, само че се спря край Паметника на Съветската войска, където се чуха освирквания и възгласи: " Окупатори! и " Махнете МОЧА "..

След това участниците в проявата разпънаха на Орлов мост огромен афиш с апел към съветския президент: „ Путин, в името на човечеството, стой войната! “. Движението на основното за столицата кръстовище е спряно.

Над 5000 души бяха декларирали желанието си да вземат участие в мирното шествие " България поддържа Украйна ", което се провежда тъкмо месец след началото на съветската инвазия в Украйна, която докара до невъобразими опустошения и над 3 милиона бежанци в чужбина.

" Приятели, време е и България да излезе на огромно шествие в поддръжка на суверенна Украйна! Само на няколкостотин километра от нас един народ се бие за своята независимост и за бъдещето на Европа с цената на големи почтени жертви и опустошения. Този народ съумя да изненада целия свят с достолепието, смелостта и издръжливостта си ", се споделя в апела на уредниците. Те допълват, че " България е в плен на все по-силната хватка на съветската пропагандна война против страната ни ".

" Днес се навършва един месец, откогато Европа бе върната някъде в 1939 година Един месец от невижданата война на Русия против Украйна. През този интервал съветските войски нападнаха освен военни обекти, само че и цивилни жители, деца и техните жилища. И оставиха след себе си съсипия в огромните градове на страната, някои от които бяха сринати съвсем до основи ", съобщи Веселин Калановски, общински консултант от Демократична България.

Вижте видео:


ТЕМА преди 28 минути 253 преди 1 час 2234 преди 2 часа 431
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР