Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната

...
Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната
Коментари Харесай

Борисов във ферма край Пловдивско: Отделяме още 40 млн. лв. за ремонт на църкви

Близо 30 000 фермери към този момент са получили средства по изключителната мярка за компенсиране на вредите в резултат на пандемията от ковид. 70 милиона лв. са изплатени на хората по програмата, заяви министър председателят Бойко Борисов в неделя.

Борисов още веднъж залага на обществените мрежи, с цел да популяризира работата на кабинета си, откакто през вчерашния ден разгласи, че държавното управление ще задели над 500 млн. лева за нуждаещите се от храна фамилии.

"504 млв. лева са парите в тези условия на COVID-19. Никога до момента не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплинираност - трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като видях на Съвета на Европейския съюз в какви под паника дейности изпадат страните и като виждам Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати по какъв начин е минус 15%, ние влагаме всичко, което може по оперативните стратегии, с цел да може доста бързо тези пари да стигнат до фамилиите ", изясни той.

Министър-председателят, зам.-регионалният министър Николай Нанков и агроминистърът Десислава Танева посетиха плантация край Пловдивско.

"България е страната членка на Европейски Съюз, която инициира промени в регламента, които дадоха опция за стартирането на тази изключителна мярка за компенсиране на загубите от COVID-19. За задачата заделихме 106 милиона лв. по три посоки, с които оказваме помощ на българските земеделци и преработвателите на земеделска продукция. До края на годината бранш "Земеделие " ще получи над 1,7 милиарда лв. под формата на европейско и национално подкрепяне. Това е с 400 млн. лв. повече от предната година. 106 милиона лв. са средствата, отпуснати в поддръжка на земеделските стопани по отношение на превъзмогване на последствията от ковид ", добавя министър председателят.

По думите му всеки човек би трябвало да усети, че страната в тази пандемия не приказва единствено за маски и отдалеченост.

Той заяви, че още 40 млн. лева са заделени за ремонт на църкви и манастири. Общо сега са към 199 църкви и манастири, които се ремонтират, регистрира министър председателят.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР