Близо 19 млн. живота могат да бъдат спасени само в

...
Близо 19 млн. живота могат да бъдат спасени само в
Коментари Харесай

Вейпинг бус обикаля Европа: Спасете 19 млн. пушачи!

Близо 19 млн. живота могат да бъдат избавени единствено в Европа, в случай че политиците възприемат метода за понижаване на вредата от тютюнопушенето посредством електронни цигари и устройства за нагряване на тютюн като част от рационалния проект за справяне с пандемията от пушенето. На толкоз се пресмятат жертвите на болести, свързани с тютюнопушенето, които не биха изгубили живота си, в случай че изберат по-малко нездравословна за здравето си опция спрямо цигарите, оповестяват на страницата си от алианса.

Посланието „ Върнете вейпинга, унищожете пушенето “ (Back vaping, beat smoking) се популяризира посредством атрактивна акция на Световния вейпърски алианс (World Vapers Alliance). За задачата изрисуван вейпинг бус пътува на турне из цяла Европа, привличайки вниманието на обществото върху казуса с тютюнопушенето като осведоми потребителите за последните научни проучвания за електронните цигари. Вейпърската организация коментира и регулациите на новаторските бездимни други възможности, които въпреки и да са прието средство за отвод от пушене в някои страни като Англия, в други към момента срещат съпротивата. Бездимните други възможности на цигарите получиха огромна известност и у нас, като това са устройства за нагряване на тютюн (като IQOS) и електронни цигари с течност, нормално с никотин.



Photo by World Vapers’Alliance

Розовият бус стартира обиколката си от Европарламента в Брюксел, след което стремително започва акцията в Барселона, а измежду идващите му спирки са Милано, Мюнхен, Берлин, Лондон и Женева. До края на септември деятелите от вейп алианса ще обиколят десетки градове в Испания, Франция, Германия, Полша, Белгия, Англия и Швейцария. Целта им е да проведат осведомителна акция и да ангажират потребителите на електронни цигари, чийто глас, съгласно алианса, остава нечут в дебатите „ за “ и „ срещу “ електронните цигари в Европарламента. Събраните истории и свидетелства от консуматори на е-цигари ще бъдат споделяни със законодателите.

„ Можем да създадем действителна смяна единствено в случай че сме обединени като вейпъри, с цел да разпространим посланието „ Върнете вейпинга, унищожете пушенето “ и да спасим 19 милиона живота на европейски жители. Ако политиците подценен обстоятелството, че вейпингът е 95% по-малко нездравословен от тютюнопушенето и към този момент е оказал помощ на милиони да се откажат от тютюнопушенето, тогава те ще пропуснат златната опция да спасят доста животи “, разяснява Майкъл Ландл, шеф на Световния вейпърски алианс. От организацията допълват, че до края на годината възнамеряват редица интензивности, просветителни събития и покровителство за новите способи, с цел да призоват политиците да продължат наклонността към понижаване на броя на пушачите в Европейски Съюз посредстом новите технологии за по-малко нездравословно приемане на никотин.

Страните с вейпинг обичаи – отличници в битката с пушенето.



Данните от Евробарометър за 2021 година за настройките на европейците за тютюневите произведения демонстрират, че най-сериозен триумф с отхвърли от пушенето имат страните, в които пушачите се подтикват да спрат цигарите, замествайки ги с други възможности без пушек като електронни цигари, устройства с нагряване на тютюн или снус (тютюн за орална употреба).

Страните с най-ниско разпространяване на тютюнопушенето са в Европейски Съюз са Швеция (7%) – страната на снуса, Англия (12%), където вейпингът е необятно публикуван, и Холандия (12%).

Най-много се пуши в Гърция (42%) и България (38%).

През 2020 година Обединеното кралство, където електронните цигари са приети за ефикасен способ за прекъсване на пушенето, регистрира понижаване на разпространяването на тютюнопушенето до 12%. Това е 5% спад по отношение на 2017 г или най-рязкото понижение от 2006 година насам.

Проучвания измежду популацията на Съединени американски щати и Англия демонстрират, че точно прекосяването на пушачите към вейпинг артикули е спомогнало за отхвърли от цигари с 10 до 15% за последните 5 год.. Според данните, 15 на 100 от хората, които са отказали цигари са го създали благодарение на електронните цигари, показаха специалисти на международния обзор на научните доказателства за вейпинг продуктите в Съединени американски щати преди 2 месеца.

Англия даже на няколко пъти подлага на критика Световната здравна организация и заплаши, че ще спре финансирането си поради дезинформацията, която организацията постанова за новаторските бездимни други възможности на цигарите.

Един от най-хубавите образци за понижаване на вредата от тютюнопушенето е Швеция. Страната със единствено 7% пушачи от популацията си е и една от страните в Европейски Съюз с най-нисък % на болести, свързани с пушенето, с помощта на разпространяването на шведския снус. Швеция е единствената страна в Европейски Съюз, където торбичките с тютюн за орална приложимост са позволени за продажба.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР