Близо 1200 е броят на електронните табла в София, заявиха

...
Близо 1200 е броят на електронните табла в София, заявиха
Коментари Харесай

1200 спирки в София вече са с електронни табла


Близо 1200 е броят на електронните табла в София, обявиха за БГНЕС от пресцентъра на Столичната община. От там разясниха, че средствата за слагането им е обезпечено по европейска стратегия. В последните дни бяха инсталирани 220 от тях като 6 от новопоставените са полиметрични.

Такива има на спирките на „ Орлов мост ”, „ Плиска ”, „ Окръжна болница ” и „ Лъвов мост ”. На четири реда тече информация за транспортните средства, които минават от там и времето, в което се чака да дойдат на място. Информацията е налична и за хора със зрителни проблеми чрез гласово обявяване. Под таблата са сложени маршрутите на всяка линия, а на гърба на новите устройства има карта на градската транспортна мрежа.

„ Много са хубави новите табла, отлично. Всичко се разчита доста добре. Аз имам проблем с очите, само че това се разчита идеално. Надявам се да имаме съзнанието и положителната воля да ги запазим, тъй като това е за нас ”, сподели Снежанка Златанова. „ Харесват ми. По-модерни са. Не са като старите. Така би трябвало да се обновява. Навсякъде би трябвало да ги създадат по този начин, даже и по крайградските направления, тъй като има места, където няма означение, че има спирка ”, съобщи Аспарух Вълев, който е водач в градския превоз.

На спирката на „ Орлов мост ” липсва информация, че от тук пасажер може да се качи на метрото. Екипът ни се натъкна и на още един проблем. Той е на спирката на „ Лъвов мост ”, където след премахването на старите електронни табла не е възобновена настилката и сега неравността съставлява заплаха за някой по-невнимателен пешеходец. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР