Близо 100 000 пропалестински протест в центъра на Лондон, предаде

...
Близо 100 000 пропалестински протест в центъра на Лондон, предаде
Коментари Харесай

Пропалестински стохиляден протест в центъра на Лондон

Близо 100 000 пропалестински митинг в центъра на Лондон, съобщи Independent, представен от “Фокус ”.

От протестиращите се чуваха викания „ От реката до морето, Палестина ще бъде свободна “ и „ Мюсюлмански армии, не е ли време да освободите Палестина “.

Сблъсъци сред протестиращи и последователи на израел имаше тук-там, оповестяват очевидци в обществените мрежи.

Според министърът на вътрешните работи на Англия Суела Бревърман виковете са антисемистки и необятно възприети като апел за унищожаването на Израел. Еврейските организации на Острова са поискали от прокурорите да открият дали това е престъпно закононарушение.

Друга част от протестиращите насочат апел са прекъсване на “израелската окупация на територии в Западния бряг ”, като държат табели с надпис „ Свобода за Палестина “. Чуваха се напеви като „ Юдаизъм да, ционизъм не, страната Израел би трябвало да си отиде “ и „ 5, 6, 7, 8, Израел е терористична страна “.

 

Преди митинга Джеймс Клевърли, външният министър на Англия, повтори поддръжката на Обединеното кралство за правото на Израел да се пази. Той също по този начин прикани за облекчение на страна от Израел страданието на елементарните палестинци в Газа и насочи апел дейностите на отбранителните сили да са “дисциплинирани ” в отговор на офанзивата на “Хамас ”.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР