Близо 10 години след последната си работа като треньор едно

...
Близо 10 години след последната си работа като треньор едно
Коментари Харесай

Бивш треньор на Федерер и Димитров се завръща след близо 10 години пауза


Близо 10 години след последната си работа като треньор едно огромно име в играта се завръща, въпреки и в началото за малко. Става дума за Петер Лундгрен – треньорът, под чието управление Роджър Федерер завоюва първата си купа от Големия шлем и който бе треньор и при започване на кариерата на Григор Димитров.

След дълга пауза отвън играта Лундгрен се е съгласил да стартира експериментален интервал с един от огромните гении в международния тенис в лицето на швейцареца Доминик Щрикер.

Двамата са провели „ положителни диалози в последните седмици “, което е довело до ангажимента да работят дружно до края на март. В този интервал Щрикер ще взе участие на няколко Чалънджър шампионата като първият е този в Лугано през тази седмица, на който 20-годишният тенисист е подложен под №2.

В неделя Щрикер е провел първа подготовка под управлението на Лундгрен, който ще бъде по-скоро в ролята на съветник и ще добавя работата на главния треньор Свен Свинен. Тъй като Свинен ще стартира работа и с различен швейцарски гений в лицето на Килиан Фелдбауш, то е допустимо към екипа да се причисли още едно известно име – Дитер Киндълман, някогашен треньор на Анджелик Кербер и спаринг сътрудник на Мария Шарапова. Киндълман бе дружно с Щрикер в Роварето, където младокът завоюва четвъртата си купа от Чалънджър тура. Той е едвам вторият швейцарец с толкоз титли на това равнище преди да навърши 21. Другият подобен е Стан Вавринка.

„ Това е хубаво. В последната година се боря с разнообразни физически проблеми. Сега се усещам доста добре, работих крепко върху физиката “, разяснява първенецът от Ролан Гарос при юношите през 2020-a. Той ще се надява Лундгрен да му помогне да пробие в топ 100.

За 58-годишния швед това ще бъде първо завръщане в тура, откакто през 2014-а за последно работи с Даниела Хантухова. Лундгрен доби известност първо с работата си с Марсело Риос, след което бе треньор на Федерер сред 2000 и 2003-а. Именно през 2003-а на Уимбълдън Маестрото завоюва първата си купа от Големия шлем преди няколко месеца по-късно да приключи съдействието си с шведа.

Лундгрен бе треньор на Григор Димитров в границите на малко повече от една година – сред пролетта на 2009-а и лятото на 2010-а. Той е бил треньор още на Марат Сафин, Маркос Багдатис и Стан Вавринка.
 Lundgren
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР