Благотворителен бал в подкрепа на 14-годишната великотърновка Никол Георгиева, която

...
Благотворителен бал в подкрепа на 14-годишната великотърновка Никол Георгиева, която
Коментари Харесай

Ученици организират благотворителен бал за набиране на средства за болно момиче от Търново

Благотворителен бал в поддръжка на 14-годишната великотърновка Никол Георгиева, която страда от подлото заболяване Сарком на Юинг, провеждат от Градския училищен парламент в остарялата столица. Проявата се провежда взаимно с клуб „Интеракт“ и Община Велико Търново. Балът е плануван за 15 март от 19 часа и ще се организира в зала „Царевец“ на хотел „Премиер“ в града.

700 000 лв. са нужни за незабавна интервенция на великотърновката във Франция през март, като досега са събрани единствено половината от парите.

„Събитието ще бъде под формата на коктейл с търг на картини, благотворителен базар и музикална програма“, описа ръководителят на Градския училищен парламент Савина Иванова. Желаещите да поддържат лекуването на ученичката от Професионалната гимназия по туризъм, ще могат да закупят куверти с цена от 20 лв., като поканите се декларират до 23 февруари на телефон 0884 95 46 33-Савина Иванова. Няколко художници ще дарят безплатно за идеята свои картини, които ще бъдат разиграни на търг по време на бала, а ръчно направени бижута и сувенири ще се продават още веднъж с благотворителна цел за набиране средства за Никол. Организаторите обмислят да бъде сложена и урна за дарения в залата.

В концертната стратегия ще се включат известната Маги Джанаварова, великотърновката Ива Ангеличева и флейтистката от Добрич Мелиса Раифова.

„Благотворителната демонстрация ще премине под мотото „Деца оказват помощ на деца“, показа още Савина Иванова, която е десетокласничка в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Велико Търново.

Дарителската сметка на Никол Йорданова Георгиева е:
IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34
BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF.
Град Велико Търново
[email protected]

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР