Благодаря ѝ, че прие нашата номинация, това беше един дълъг

...
Благодаря ѝ, че прие нашата номинация, това беше един дълъг
Коментари Харесай

БСП -София издигна официално Ваня Григорова за кандидат за кмет на София

Благодаря ѝ, че одобри нашата номинация, това беше един дълъг развой с всичките районни конференции, които минаха, добави той.

Тръгваме в нелека борба за София, ние ще се борим най-много за това " сглобката ", която се получи на национално равнище, да не позволим да се получи още веднъж и в София, съобщи Иван Таков.

Градската конференция утвърди Ваня Григорова, по мое предложение, да бъде и лидер на листата за общински съветници, заяви той, който ще бъде на второ място.

Първият ни съдружен сътрудник е на шесто място в листата, имаме гражданска квота на десето и 13-то място, сподели Таков. От 20-то място нататък имаме още десетина места, непокътнати за гражданска квота и съдружни сътрудници, добави той.

Ваня Григорова благодари за единомислещата поддръжка от Градската конференция на БСП-София за номинацията ѝ за кмет и за безапелационната поддръжка да води листата за общински съветници. Очаквам поддръжка и от останалите съдружни сътрудници, защото задачата ни е обединяване на левите сили, които са със обществена устременост в София, тъй че да можем да преборим нашите съперници, чиято единствена цел е да продължат грабежа в София, който продължава 33 години и чиято съществена идеология е " всичко е пазар ", съобщи Григорова. " Взеха водата, взеха планината, не не помниха да заграбят и боклука ", уточни тя.

" Сглобката " е тази, която ще се опита и на локалните избори да вземе в ръцете си втория по величина бюджет в България, първият към този момент е в техни ръце, разяснява Григорова. Ние ще се опитаме да дадем кураж на същинското съдружно болшинство в София, а точно работещите софиянци, които би трябвало да кажат по какъв начин би трябвало да се ръководи столицата в полза на елементарните жители, съобщи тя.

На въпрос за общинската жилищна политика, Григорова сподели, че има голям брой механизми, които могат да се приложат, и даде за образец Германия и Виена (Австрия), където имали най-големия общински жилищен фонд. " Когато един частен вложител строи блок и то изключително на общинска земя, по никакъв начин не е невероятно част от жилищата, които се строят, да отиват за общински потребности - дали за жилищни такива, или за публични, няма значение. Ние имаме голяма потребност от обществена инфраструктура в София ", уточни тя.

Иван Таков сподели, че Групата на Българска социалистическа партия от години упорства най-сетне Столична община (СО) да има жилищна политика. През 1989 година Столична община " се разсънва " със 120 хиляди общински жилища, сега те са под 7000, уточни той. По думите му казусът е не по-малко сериозен в сравнение с казусът с детските градини и с яслите. Таков означи, че има и проблем с кварталната инфраструктура и по тази причина от години упорствали да има децентрализация на бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура, както и повече пари да отиват към кварталите и към районните кметове.

На съвещанието на Градската конференция на БСП-София беше одобрена съдружната формула за присъединяване в локалните избори и беше подредена листата за общински съветници след разногласия. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР