Благодарността – това е една от основните характеристики на нашето

...
Благодарността – това е една от основните характеристики на нашето
Коментари Харесай

Благодарността облекчава и напълно спира тежката карма

Благодарността – това е една от главните характерности на нашето схващане, само че най-интересното е, че благодарността стопира кармата.

Ние сме възпитаници на този свят

Ние можем да се окажем в самия център на парадайса, без да напущаме уюта на личния си апартамент, само че в случай че в нашите стремежи участват злоба, лакомия, горделивост и сласт – светът може елементарно да се трансформира в наш персонален пъкъл.

Светът реагира на нашите стремежи като човек, той чака от нас другарство, безкористност и обич. Ние сътворяваме атмосфера към себе си, по тази причина мъдрецът постоянно стартира с смяната на личната си природа, осъзнавайки, че казусът е в самото ни сърце, а не в околната среда, не е в съседите, не е в сътрудниците, не е в съпрузите.

Защо се случва това?

Защото този свят е построен на правилото на образование. Ние сме възпитаници на този свят, които би трябвало да развиват у себе си качествата на ученика. Всичко в близост – това е нашият преподавател. То особено е изпратено от ориста да ни преподава уроци, които би трябвало да ни научат да разпознаваме положителното и неприятното.

Истинският възпитаник е в положение да се учи от всичко, което му носи неговата орис. Той може да се научи даже от камъка. Камъкът се пече на 50- градусова жега в продължение на няколко месеца, а по-късно цяла зима е изложен на ужасяващ мраз, като вследствие на такова претоварване – БOOM – и се пръска на две половини, само че остава на същото място. А ние при първата тягост сме подготвени да избягаме от фамилията си, да напуснем работата си, да се преместим в друга държава…

Враждебността към света е най-опасното нещо, защото по този начин провокираме враждебността на света към себе си. Така стартира най-неприятната част от нашето образование. По същият метод студентът избира билет за изпита, той не му харесва, защото не знае верния отговор и стартира да наскърбява учителя и да го упреква в користолюбие.

Как да забележим у себе си признаците на неприязън към света?

По това дали изпитваме злоба.
Завистта е противоречие с обстоятелството, че нашите стремежи се извършват у други хора. Обикновено хората си мислят, че зли очи – това е, когато някой ни е погледнал неприятно, само че в реалност същинските зли очи са тези, с които гледаме към триумфите на различен човек със злоба. Това незабавно провокира в нашия живот кармични реакции, които водят до самоизтребление, и първо от индивида си потегля неговото благополучие.

Щастието е плод на признателност. Колкото повече сме признателни на хората, толкоз повече ние сме признателни на Бога и толкоз повече плодове на щастието обсипват дървото на нашето схващане.

Не ябълките вършат имунната ни система мощна, нито закаляването, нито мантрите, а елементарната дума, на която са ни научили от детството – думата „ благодаря “! Всяко откровено „ благодаря “ ни избавя от една от заболяванията, от които бихме могли да се разболеем в този живот, а всяко неказано „ благодаря “, прибавя още една болест към нашата карма. Това е и нашето предопределение, което се крие в тази дума: да дарим богатство (от старославянски – полезност, богатство) на всеки към нас!

Ако, да вземем за пример, сме признателни на заболяванията като на собствен преподавател, който ни санкционира за погрешно държание, то това заболяване се трансформира в част от духовното ни развиване. С една дума, благодарността трансформира неприятността в аспект на духовното благополучие. Неблагодарният човек нещастието го убива, а признателният го въодушевява. И това можете да осъзнаете, единствено когато станете признателен …

Ако имаме проблеми на работата, ние би трябвало да сме признателни, че въпреки всичко имаме работа.

Ако имаме проблеми в фамилията, би трябвало да сме признателни, че имаме семейство.

Ако не ни дават заплата, ние би трябвало да сме признателни, че има какво да ни дадат.

Ако ни откраднат нещо, ние би трябвало да сме признателни, че е имало какво да ни откраднат.

Ако нещо ни е заболяло, би трябвало да сме признателни, че имаме нещо, което да ни заболи …

Кармата е много поучителна по своето естество. Да се разбере действието и не е толкоз мъчно. Просто ударете стената с цялата си мощ, и стената незабавно ще ви върне удара. Неразбирането стартира, когато отговорът не идва незабавно, а след известно време, като в „ правилото на доминото “.

Принципите на кармата

Нашите мисли, проекти и дейности в този живот образуват качествата на идващия ни живот. Например, в случай че един човек в предходен живот е бил палач, кармата в този живот идва при него под формата на боязън, хронични болести и преждевременна гибел. Ако човек е откраднал, кармата се демонстрира под формата на хронична липса на време, пари и благоприятни условия. Ако човек е прелюбодействал, той ще има повече врагове, в сравнение с другари. С една дума, ние правилно получаваме това, което заслужаваме.

От друга страна, има и противоположен резултат. Например, прощавайки на другия, ние всякога се излекуваме от заболяването, защото и заболяването ни прости. А в случай че вие се радвате (искрено) на триумфа на други хора, бъдете сигурни, че и при вас няма да закъснеят славата и просперитета.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР