Всеки ден от седмицата има свой биоритъм, към който просто

...
Всеки ден от седмицата има свой биоритъм, към който просто
Коментари Харесай

Защо все в понеделник започваме нов живот?

Всеки ден от седмицата има собствен биоритъм, към който просто би трябвало да се нагаждаме

Сигурно мнозина са изпадали в тиха гняв от себе си и от ориста въобще, когато всяка сряда в продължение на месец им се случва постоянно едно и също. Точно този ден все си губят нещо значимо или пък не помнят ютията включена. Не бързайте да обвинявате себе си, вашия живот или още повече пък неприятния си шанс. За всичко са отговорни дните на седмицата. Учени от Бостънския университет откриха, че познатите ви понеделник, вторник и т. н. са подвластни на разнообразни въздействия, които могат да провокират както позитивен резултат, по този начин и негативен. Специалистите поучават да се вземат под внимание особеностите на всеки ден и работата, а и удоволствията да се съобразят с неговия натурален биоритъм. Звучи доста комплицирано, само че в действителност е напълно просто.

Какво би трябвало да знаете за понеделник ? Посрещнете този ден умерено. Ако ви се дремва още 5 минути, отпуснете глава на възглавницата и не бързайте нервно да скачате от леглото, паникьосани, че времето не стига. Организмът ви в действителност има потребност тъкмо от 5 мин., тъй че няма заплаха да се успите. Отпускането пък ще ви зареди с повече сила, в сравнение с можете да си визиите. Така ще започнете седмицата бодри и в положително въодушевление. А както е знайно, понеделникът дефинира идващите 6 дни!

В понеделник най-чувствително е сърцето,тъй като би трябвало внезапно да поеме силата на цялото тяло. След почивните събота и неделя то би трябвало да има време да се пренастрои. Затова не го тормозете в допълнение. По принцип понеделникът е ден на напрежението, са открили учените. В този ден са вероятни известни аномалии в сърдечно-съдовата система. За да превъзмогнете и намалите заплахата от нещо по-сериозно, би трябвало да запълните неделната си вечер с някакво интензивно занятие, което да се трансформира в естествено ходило към натоварения понеделник. И несъмнено, да не прекалявате с алкохола на вечеря. Добре е да извършите къса гимнастика, а не да лежите на дивана с отдалеченото в ръка през целия ден.

Доказано е, че понеделникът прави хората по-меланхолични и по-тъжни. Това от своя страна довежда доста елементарно до меланхолия, тъй че бъдете нащрек.

Вторник е съвършен ден за сложни планове,тъй като към този момент сте влезнали в темп и сте заредени с сила. Учените разкрили, че това е най-продуктивният ден. Добре е да не го пропилявате, а да употребявате естествения му биоритъм пълноценно. Любопитен миг е, че във вторник се раждат най-вече деца. Денят обаче не е подобаващ за гинекологични прегледи.

В сряда не губете време, а побързайте да приключите с всичко стартирано. Срядата (както и идващите два дни) е също по този начин най-хубавият избор, в случай че ви следва пътешестване със аероплан.

Четвъртък – време е да помислите за уикенда и да извършите проекти за почивните дни. Не се натоварвайте ненужно. Денят е присъщ с това, че множеството хора го запълват с завършване на плановете и дилемите, вследствие на което не помнят да почиват. Последиците от това физическо и психическо натоварване са умора тъкмо преди уикенда и по време на почивните дни и унило начало на идната работна седмица. Затова е добре да започнете с приключването на дилемите още от предния ден, а не да оставяте всичко за четвъртъка. За да не се преуморявате ненужно, станете с час по-рано от нормално. Не се смейте и не бързайте да казвате, че това е неуместно и неуместно. Учените настояват, че тъкмо този час може да употребявате за доста точно обмисляне на деня – точка по точка. Изведнъж ще откриете, че има неща, които изобщо е ненужно да вършите или пък да комбинирате някои действия, които другояче биха ви лишили най-малко 2 часа работа. Миенето на колата да вземем за пример умерено може да остане като “дребно многообразие ” през съботния ден. Точно в четвъртък ли автомобилът би трябвало да свети от непорочност? Освен в случай че не ви се постанова да пътувате с него към някаква доста значима среща и да ви правят оценка и съгласно външния тип на транспортното ви средство. Но тези случаи са по принцип по-редки.

В петък стават най-вече произшествия, сочат статистиките. Една от аргументите е, че доста от работещите са блъснали по едно малко на път към дома за добре свършената работа през седмицата, както и заради нараствания трафик отвън огромните градове. А съгласно проучване, направено преди 5 година и поръчано от застрахователна компания, най-често злополуките стават към 22 часа на петъчната вечер, защото това е интервалът, когато младежите стартират да се придвижват от един клуб към различен. В много случаи те са взели автомобила на баща си без негово познание и се пробват да смаят някого с уменията си зад кормилото.

Петък е характерен и с още нещо – постоянно затривате ключовете и най-малко половин час се лутате из жилището в обезверено търсене. Много фамилии пък в бързината за някъде не помнят отключен дома си. Петък е деен ден за крадците. Апашите употребяват момента и нападат жилището. От друга страна, в петък много хора излизат на вечеря или просто разходка отвън дома, което също работи в интерес на крадците, настояват учените.

Не започвайте диета в събота

Най-много да издържите гладни до идващия ден, след което да се нахвърлите с съвсем безразсъден вкус върху неделната вечеря. Много по-лесно се съблюдава някакъв режим през седмицата, а и има повече резултат, защото тогава се изгарят повече калории. От друга страна, в доста фамилии съществува традицията да се съберат всички към маса в събота вечерта или неделя на обед, а вашата диета ще скапе обичая. Ако въпреки всичко сте решили да следвате начертаната стратегия, то може да хапвате, само че ограничавайте калориите. Пак има резултат.

Неделя – време за обич

Учените забелязали, че в този ден хората са доста по-разнежени и по-склонни да се отдават на милувки, в сравнение с през всички останали дни от седмицата, взети дружно. Те си изясняват това с обстоятелството, че тогава организмът и най-много душeвността са отпочинали и не запомнили деловите задължения. Най-много бебета са заченати точно в неделя. Не отхвърляйте на обичания с оправданието “боли ме глава ”, а помислете и за него. Още повече че сексът съгласно същите учени е идеалното средство срещу главоболие.

ДЕСИ БАЛКАНСКА

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР