Благодарни сме за това, което Христо Стоичков е направил за

...
Благодарни сме за това, което Христо Стоичков е направил за
Коментари Харесай

Захариева за Стоичков - и без това щеше да е затруднен да е почетен консул

Благодарни сме за това, което Христо Стоичков е направил за България. Самият господин Стоичков сподели, че от година-две не живее в Каталуния, тъй че той щеше е усложнен да си извършва отговорностите като почетен консул . Така външният ни министър Екатерина Захариева разяснява българското присъединяване в проблема " Каталуния " и дали Стоичков е имал мандат за почетен консул в Каталуния и Арагон или постът е неопределен.
На Захариева ѝ беше пуснат запис на изявление на Камата, който съобщи, че има документ по отношение на поста " почетен консул ", който бил изминал преди 14 месеца, а документът бил годен за 5 години. Това е като персоналната карта – все едно да не сте жител, като ви изтече персоналната карта. Почетните консули нямат мандат , отвърна Захариева пред bTV.
Не сме взели ничия страна – взели сме страната на България, добави външният министър поради думите на Стоичков, че поради испанското държавно управление му е показан червен картон. Мисля, че той прекали – разговарях с него по въпроса , сподели Захариева. Представете си обаче, че една област в България реши да си направи референдум, с цел да се отдели. По конституция в Испания, както и в България, нямат право на такова нещо, акцентира Захариева. Тя два пъти повтори, че референдумът в Каталуния е противозаконен и не може посредством подобен референдум да обявяваш самостоятелност. Захариева разяснява и дейностите на каталунския министър председател Карлес Пучдемон, който сподели, че отсрочва оповестяването на самостоятелност. Какво отлагаш, откакто се позоваваш на противозаконен референдум, попита външният ни министър.
Българското малцинство в Албания
Захариева благодари на албанската страна за дейностите, като акцентира, че няма по какъв начин който и да е да споделя на който ѝ да е за какъв да се дефинира. Тя призна и, че има македонска партия в Албания, която работи срещу признаването на българското малцинство . Около 3000 подписа има в декларацията за българското малцинство, а през днешния ден (13 отомври) албанският парламент дефинитивно би трябвало да я гласоподава. Има в действителност план за признание на осем малцинства, в това число египетско, за което има единствено 300 подписа, даде образец Захариева в поддръжка на тезата си за самоопределянето.
Вътрешната политика
Българска социалистическа партия взема обстоятелства и ги изкривява. Надявам се да има обединяване по най-важните национални въпроси, само че към този момент не го виждам. Няма да отговаряме на това, а ще демонстрираме какво вършим. Мисля, че това е задачата – да не остане време да си вършим работата, до момента в който се пазиме. Така Захариева разяснява тематиката " Кумгейт ".
Външният ни министър се извини на президента поради това, че не е участвала на КСНС, защото е имала наложителен ангажимент в чужбина. Тя съобщи, че е предизвестила за това, изпратила е и отчет по отношение на антикорупционния закон. Захариева изрази увереност, че на 17 октомври ще се излезе с решение, което да е в полза за всички българи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР