Благодарим за помощта, която ни предлагате. Всеки опит ни е

...
Благодарим за помощта, която ни предлагате. Всеки опит ни е
Коментари Харесай

Сърбия разчита на помощ от България в преговорния процес за ЕС

Благодарим за помощта, която ни оферирате. Всеки опит ни е от изгода. Глави 23 и 24 от договарянията за Европейския съюз са най-трудни за нас. Това съобщи правосъдната министърка на Сърбия Нела Кубурович, която се срещна със заместител министър-председателя по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева в Белград, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Захариева е на двудневно посещаване в западната ни съседка. Глава 23 от преговорния развой на Сърбия е " Съдебна система и съществени права ", а глава 24 - " Правосъдие, независимост и сигурност ".
" Не е лесна работата на министъра на правораздаването, споделям го от опит. Обществото чака постоянно правораздаване от министъра на правораздаването и е мъчно да се изясни, че министърът не проверява, не упреква и не осъжда - описа вицепремиерът Захариева. - Главите 23 и 24 са най-тежките и неслучайно те се затварят последно. Европейската комисия желае да види невъзвратимост на процеса. Съдебната система е консервативна, което не значи, че не би трябвало да е съвременна. "
Българският вицепремиер посъветва сътрудника си, че най-важно е да се координира с институциите, защото в тази ситуация с двете преговорни глави в Сърбия е належащо подпомагане от близо 50 ведомства. Тя описа за Съвета за правосъдна промяна, който Захариева сътвори при започване на предходната година, където с присъединяване на представители на всички институции и професионални организации на магистрати бяха готови двата пакета с промени в Закона за правосъдната власт и изменението в Наказателнопроцесуалния кодекс. Кубурович показа, че и тя при всяко законодателна самодейност се съветва с представители на гражданското общество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР