Благодарение на оризовата вода, косата става гладка, блестяща и по-еластична.

...
Благодарение на оризовата вода, косата става гладка, блестяща и по-еластична.
Коментари Харесай

Оризова вода за здрава и силна коса


Благодарение на оризовата вода, косата става гладка, блестяща и по-еластична . Косъмът става компактен, мощен и пораства по-бързо.

Оризовата вода съдържа инозитол, въглехидрат, който възвръща и укрепва повредената коса . Важно е да се означи, че съществуването на веществото инозитол, остава в косата даже след измиване.

Аминокиселините в оризовата вода придават искра и оставят косата копринено мека. Тиаминът , прочут като витамин B1, придава сили на косата, като понижава косопада. Помага за попречване загубата на косата.

Алантоинът е постоянно срещана съставна част в продуктите за коса. Той се намира и в оризовата вода, като успокоява скалпа от раздразнения, заради противовъзпалителните си свойства .

Фуроловата киселина е мощен антиоксидант, предотвратяващ натрупването на

свободни

радикали
, причиняващи увреждане на косата и скалпа. Тази киселина може да бъде даже по-мощна от бета каротин и витамин C и E, сочи изследване.

Друга съставна част в оризовата вода е фолиевата киселина , известна като витамин B9 или фолат, която е значима за растежа на клетките и тъканите. Помага за асимилиране на питателните субстанции в тялото. Когато главните хранителни детайли се всмукват вярно, космените фоликули се подхранват. В резултат растежа на косата се форсира.

Свързани публикации.. С какво яйченият жълтък е потребен за косата? 0 Как да подобрим растежа на косата с натурални средства 0 Протеини - за по-здрава и хубава коса 0

Ниацинът също участва в състава на оризовата вода. Известен е още като никотинова киселина, която предизвиква кръвообращението към скалпа. При приемане на задоволително кръв, се доставят питателните субстанции на косата там, където са нужни.

Има два типа оризова вода - елементарна и ферментирала. Смята се, че ферментиралата има повече изгоди от елементарната. В изследване се потвърждава, че ферментиралите субстанции имат по-голямо количество антиоксиданти. Те се борят с уврежданията на косата и кожата, заради което намират място в козметичните артикули. Ферментиралата оризова вода отстранява пърхота при по-продължително потребление. Причината е, че съдържа селен , който унищожава бактериите, предизвикващи пърхот. Нишестето, намиращо се в оризовата вода, отстранява въшките и повторната им поява.

Оризовата вода намира и приложение като еликсир за коса след измиване с шампоан.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР