Благодарение на нашите приятели от Dice.bg през последния месец попаднахме

...
Благодарение на нашите приятели от Dice.bg през последния месец попаднахме
Коментари Харесай

Преносимата електроцентрала EcoFlow RIVER 2 – ток за вашите устройства навсякъде и по всяко време

Благодарение на нашите другари от Dice.bg през последния месец попаднахме в света на портативните електроцентрали на EcoFlow. Магазинът е формален сътрудник на EcoFlow и предлага цялостната гама от техните артикули, като даже някой от моделите да не е в наличност, то той може да бъде доставен в доста къс период.

Продуктите на EcoFlow са новаторски екологични решения за зареждане с електричество, който към този момент 5 години интензивно предлага устойчиви, възобновими заместители на остарелите източници на сила. В каталозите на EcoFlow ще намерите индустриални и домашни решения за портативно зареждане и слънчеви технологии, замислени и направени с точност и внимание. Ние спряхме вниманието си най-много на компактния EcoFlow RIVER 2.

За да се ориентирате по-добре в продуктовата гама на компанията, дано кажем, че EcoFlow има две продуктови линии портативни електростанции, разграничени на по този начин наречените серии DELTA и RIVER. Серията DELTA включва по-големите и по-малко портативни устройства, а серията RIVER е с надалеч по-малки размери. Серията RIVER 2 работи с новите LiFePO4 акумулатори, които разрешават доста по-голяма продължителност. В линията RIVER 2 има три позиции, вариращи по мярка, потенциал и набор от функционалности, като се стартира от този RIVER 2 с 256 Wh и 300 W мощ и се стигне до RIVER 2 Pro с 768 Wh и 800 W мощ. RIVER 2 продължава наклонността на EcoFlow да предлага интернет съгласуваност и мобилно приложение, с цел да ги направи доста по-удобни за прилагане в придвижване. О, и загатнах ли частта, в която тежи единствено 3,5 кг, с цел да е доста по-лесно да я вземете със себе си?

Винаги ли следва, че „ огромното е по-добро “? Е, в света на литиевите „ електроцентрали “ отговорът не е толкоз явен, колкото си мислите. Цената на една електроцентрала нараства съвсем правопропорционално на потенциала на акумулаторната батерия на борда и вследствие на това е доста мъчно да се реализира преференциална цена. Със сигурност не желаете да похарчите прекалено много пари за електроцентрала с висока мощ и огромен потенциал за предпазване, само че да се окаже, че я употребявате единствено за зареждане на телефона и таблета си – това би било ненужно и огромна загуба на пари (въпреки че може да се твърди, че в никакъв случай не е неточност да имате прекалено много аварийно захранване).

Разопаковане и разглеждане от близко

EcoFlow идва в дебела картонена кутия със съответните предизвестия за батерията вътре. Има пълен лист от пяна, обработен по този начин, че да пасва на електроцентралата, с по-малки изрези в профил, с цел да се улесни отстраняването му. Самата електроцентрала е сложена върху различен лист от пяна за спомагателна отбрана, а другите аксесоари са сложени над нея (документи) или в профил в настрана поделение. EcoFlow включва увещание за потребление на съпътстващото приложение, на което ще се спрем напълно скоро. Има също по този начин комфортно управление за бърз старт и два кабела за зареждане под формата на кабел за адаптер за изменчив ток в електрическата мрежа, както и мъжки кабел XT60 към изхода за зарядно устройство за кола.

Серията RIVER на EcoFlow е предопределена за спомагателно зареждане по време на път, като този RIVER 2 е най-малкият представител на новата серия RIVER 2, както към този момент беше упоменато. Той има потенциал на батерията от 256 Wh и мощ от 300 W (360 W макс.), с цел да се трансформира в актуализация за устройствата RIVER Mini и RIVER отпреди. Захранващата станция заема пространство с размери 24,5 x 21,5 x 14 см и тежи 3,5 кг.

В предната част е ситуиран LCD екран без сензорни бутони за ръководство, което е съвсем всекидневно за такива устройства. Дисплеят е задоволително огромен и явен, с цел да си прави работата и да демонстрира разнообразни знаци за положението, някои от които ще забележим скоро. От лявата страна има индивидуален конектор за излаз на зарядно устройство за автомобил (12,6 V, 8 A за 100 W макс.) със специфичен бутон за включване/изключване на DC зареждане под него. Под екрана се намират индикаторният светодиод, бутонът за включване и три USB врата – два Type-A (5 V, 2,4 A за 12 W макс.) и един Type-C (5/9/12/15/20 V, 3 A за 60 W макс.), който с изключение на като излаз за зареждане служи и за зареждане на RIVER 2. Отдясно са изходите за изменчив ток, които при този модел за Европейски Съюз има един контакт.

В горната част има вградена ръкохватка, която се уголемява още повече на гърба, с цел да бъде значителен и елементарен за преместване RIVER 2. В долната част има четири гумени подложки за спомагателен захват.

Входовете са непокътнати на гърба, като по този метод се подкрепя и ръководството на кабелите. Това включва входа за променливотоковата мрежа вляво и входа за XT60 от другата страна на вентилационния отвор.

Тестване на продуктивността

Зареждането на устройството може да става по няколко метода, в това число посредством два врата на гърба или посредством входа Type-C начело. Конекторът XT60 ви разрешава да употребявате и зареждане от автомобил с предоставения кабел или можете да закупите спомагателен кабел за слънчев панел, който да употребявате със съчетаем слънчев панел. Включването на станцията е толкоз просто, едвам натиснете и задържите бутона за зареждане начело, при което се включват LCD екранът и индикаторният светодиод. Не се тормозете, в случай че видите, че екранът наподобява необичайно, откакто отстраните пластмасовия стикер от горната страна, той автоматизирано ще се опресни и ще наподобява обикновено в границите на няколко секунди.

Дисплеят е комфортен, с цел да ви даде образен взор върху настоящото положение на RIVER 2, в това число времето за работа/зареждане, настоящото равнище на батерията, както и другите дейни входни и изходни връзки. Има спомагателни знаци за обозначаване на захранващата станция, която е обвързвана онлайн към приложението, всички настоящи аларми или даже вътрешния вентилатор, работещ по време на зареждане/разреждане с изменчив ток – чува се, само че не е неприятно. И най-после, екранът демонстрира и дали е в ход актуализация на фърмуера.

Това, което прави EcoFlow RIVER 2 още по-вълнуващ, е гореспоменатата съгласуваност с IoT и поддръжката от мобилно приложение от първа страна, налично гратис в Гугъл Play Store и iOS App Store. Приложението разчита на това, че мобилното ви устройство вижда RIVER 2 посредством Bluetooth, преди да изиска да предоставите личните си данни за Wi-Fi интернет на захранващата станция.

След като се свържете, на екрана ще се появи и знакът за WiFi, а приложението е много просто, като разрешава знаци за положението с един взор, в допълнение към ръководството на другите изходи и входове. Връзката се реализира посредством WiFi, тъй че теоретично можете да наблюдавате електроцентралата от огромно разстояние, което е комфортно съчетано с авансово заложени аларми, които ще се появяват като вести.

Менюто с настройки съдържа голям брой други варианти. Оценяваме високо опцията за задаване на оптималното равнище на зареждане, което може да бъде потребно даже за този батериен блок въз основата на LiFePO4, който е добър за над 80% потенциал след 3000 цикъла.

По този метод можете да сте спокойни за ежедневното потребление на RIVER 2 в продължение на години. Можете също по този начин да избирате оптималните равнища на зареждане във всеки режим, да ограничавате мощността, в случай че сметнете за належащо, и да поръчвате актуализации на фърмуера на устройството, които могат да прибавят повече функционалности или да отстранят неточности, които нормално се следят при започване на виталния цикъл на продукта.

Това приложение отстранява нуждата от бордово меню със сензорен екран или бутони за навигация, като резервира физическия размер на устройството и обезпечава повече благоприятни условия за персонализиране, надзор и наблюдаване – доста потребен мотив за продажба самичък по себе си.

Въпреки по-малкия размер на устройството, правя оценка зареждането с Type-C при свързването на RIVER 2 със стенното зарядно устройство. Наистина, това е чудноват цикъл, при който бихте могли да употребявате двете в разнообразни цикли на зареждане/разреждане, с цел да захраните елементарно RIVER 2, да вземете и двете със себе си за пътешестване през уикенда, след което елементарно да заредите телефона/лаптопа/всяко друго Type-C устройство. Захранващата станция има задоволително ток, изключително с режима за увеличение на мощността, който разрешава оптималната мощ да се усили от 300 W на 360 W, когато е належащо, с цел да бъде заслужен сътрудник за къмпинг.

Можете да закупите EcoFlow RIVER 2 като част от акцията им в месеца има в Dice на 10% по-малко от постоянната цена от 589 лева, употребявайки ECOFLOW10 код за отстъпка до 20 март. А в уеб страницата можете да разгледате и всички останали оферти, които са не по-малко забавни.  

Като цяло считам, че наборът от функционалности тук е превъзходен – изключително с потреблението на LiFePO4 акумулатори вместо Li-ion за по-голяма продължителност – макар че по-малкият потенциал е огромен компромис за увеличената преносимост. Лично аз бих споделил, че би трябвало да вземете най-голямото такова устройство, което можете да си позволите, като се има поради, че серията RIVER 2 като цяло не е най-обемистата по начало. Все отново това е добра актуализация на по-старата серия RIVER, а вариантите, основани на приложения, дейно трансформират тази станция в умна, която безспорно има доста евентуални клиенти, въз основа на бързо възходящата известност на марката на пазара на станции за зареждане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР