Благодарение на дейностите, протичащи в яйчниците, всеки месец жената получава

...
Благодарение на дейностите, протичащи в яйчниците, всеки месец жената получава
Коментари Харесай

Креативната сила на яйчниците

Благодарение на дейностите, протичащи в яйчниците, всеки месец дамата получава опцията да основава живот – развой, зареден с мощна градивна сила. Ако по време на овулацията не се стигне до забременяване, създадената сила не се губи, а се употребява от дамата по време на лутеалната фаза от цикъла. В същото време обаче през тази фаза креативната сила се трансформира в жизнеспособност и подтик за деяние, които могат да станат много конфликтни, когато прогеетеронът господства и инстинктивната женска природа поеме контрола. Всичко това може да докара до положение на комплициране.

Увеличената секреция на инхибиращи (потискащи) невротрансмитери кара страстите да изплуват на повърхността, където под въздействието на симпатиковата нервна система се провокира мощна нервна възбуденост и дамата се спуска надолу в своя вътрешен свят. Натрупването на всички тези въздействия води до безредни дейности и подтиква тялото и мозъка с центробежна мощ, която генерира дива креативна сила.

Ето за какво, макар че не всеки цикъл приключва със забременяване, по време на лутеалната фаза дамата може да черпи мощ от креативната сила, подхранвана от полова енергия; да се възползва от способността да добие дълбока осъзнатост и мощен несъзнателен подтик и по този начин да извърши живота си със пристрастеност и ентусиазъм. За страдание, при някои дами тази дива сила може да бъде погрешно разбрана, да вземем за пример когато се обръщат във вътрешността към себе си и откриват болежка, вместо ентусиазъм, а също и когато тази сила носи опустошение вместо градивност.

Лутеалната фаза е интервалът, в който дамите могат да основат своите най-хубави творения, без значение дали става въпрос за специалност, семейство, дом, изкуство или за превръщане на личния живот. Много от тях обаче се пробват да живеят обикновено, по познатия си метод, без да си дават сметка за дивата сила, която търси метод да излезе нескрито. Ето за какво не е по никакъв начин учудващо, че лутеалната фаза е обвързвана с толкоз доста проблеми.

Творческата сила на яйчниците е тясно обвързвана с тази на сексуалността. Често ми се случва да чувствам дива и буботеща сила над яйчниците на доста от моите пациентки, т.е. яйчниците им са хванати в клопката на две противоположни витални сили: спокойната и обгрижваща мощ на прогестерона и дивата и рискова полова мощ на естрогена и тестостерона. Така в яйчниците се основава опълчване сред женската и мъжката сила. В рамките на менструалния цикъл дамата непрестанно се люшка сред тези две сили и това е обикновено. Има ли обаче несъзнателен дискомфорт, обвързван с женските или мъжките функции, нищо чудно да се стигне до енергиен конфликт, който да провокира проблеми със сексуалността и репродукцията. Понякога се оказва, че майката на тази жена се е отдавала на алкохол или опиати, имала е прекомерно доста любовници или е страдала от меланхолия поради изгубена фантазия. Или пък бащата е бил леден и дистанциран, застрашителен или постоянно неудовлетворен. Или пък просто дамата продължава да

пази неприятен спомен, който генерира яд.

С всеки нов цикъл и смяна в тялото съгласно това коя от двете противоположни сили взема превъзходство, от яйчниците могат да произлязат тревожни усеща и спорове. При някои дами се стига до непрекъсната борба що се отнася до упованията към тях като дами, сътрудници, дъщери и майки. Тези дами крият своите рани в яйчниците – мястото, съответстващо на сакралната чакра, и точно раните им пречат да се трансфорат в полово здрави дами, уверени в себе си и изпитващи възприятие за сигурност.

Блокажът на силата в сакралната чакра може да попречва половото развиване на всички равнища и да стане толкоз мощен, че да аргументи нарушавания, които по несъзнателен метод да защитят сексуалността на дамата. Става дума за болести, блокиращи на подсъзнателно равнище работата на половите органи, като да вземем за пример вагинит, цервицит, цистит и стоматомикоза. Някои дами изпитват компликации със зачеването, породени от положения като синдром на поликистозните яйчници и ендометриоза, а животът на други бива нарушен от фиброиди, щедро кървене и мигрени, което им служи като опрощение за невъзможността да се развиват и да вървят напред. Ако силата в сакралната чакра е изтощена от условията на непрекъснатото угнетяване, е допустимо да се развият туморни болести на дебелото черво, ендометриума или яйчниците. Независимо от възрастта на дамите, силата в яйчниците се нуждае от отдушник, с цел да оказва помощ за поддържането на тяхното здраве и благоденствие.

 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР