Бизнесмен обяви неработен ден в компанията си, за да подкрепи

...
Бизнесмен обяви неработен ден в компанията си, за да подкрепи
Коментари Харесай

Бг бизнесмен с 550 милиона инвестиции от протеста за правителството: Прехвърлихме се в Лондон, защото там законите се спазват

Бизнесмен разгласи неработен ден в компанията си, с цел да поддържа през днешния ден държавното управление. Става дума за компанията Payhawk и предприемачът Христо Борисов. Той реши да отбрани " Продължаваме промяната " в активността и за реформиране и битката против мафията.

Вчера от трибуната на националното заседание Радомир Чолаков от ГЕРБ каза, че компанията е основана през 2018-та по времето на тяхното ръководство и можело да се случват компании на стойност $1 милиарда без никой да им пречи, разяснява Борисов в обществените мрежи, представен от вести.бг.

Ето какво още разяснява той:

Чакахме с месеци през 2018-та, с цел да има търговски указател и да получим първата инвестиция.

Над 60 вложителя отказваха да влагат в започваща компания от България, тъй като не имаха вяра, че сме способни да създадем сполучлива компания на пазарен принцип.

15 дни преди да банкрутираме през 2019-та успяхме да притеглим един от най-успешните вложители в Европа, който учтиво ни изясни, че би трябвало да прехвърлим собствеността си в Лондон, където законите се съблюдават, другояче няма да влагат

Отне ни 8 месеца да си отворим фирмена банкова сметка в Лондон, тъй като сме от България.

550 млн. лв. вложения не са в българската банкова система, тъй като тук банки банкрутират и осъдени няма.

Но все пак:

Върнахме десетки хора назад в България, с цел да работят в родината си. Много не отидоха в чужбина, с цел да работят тук.

Във всеки един от офисите ни в Испания, Франция, Англия, Нидерландия и Германия работят българи.

Плащаме милиони за заплати и осигуровки в България и 70% от компанията е основана тук.

Всеки нов чиновник от чужбина прекарва 2 седмици образование в България. Цялата компания се събира два пъти на българското черноморие и на български зимен ски курорт за тийм билдинг.

Вече вложители от целия свят идват на крайник в България, тъй като знаят, че в България се работи крепко и нововъведения се случват макар средата.

Днес ще съм на площада, тъй като политиците прекрачват всевъзможни морални граници. Да се приказва с ненавист, неприязън, цинизъм е прийом от едно друго време, само че не и през днешния ден. Не и в моята България.

P.S. Уважаеми депутат господин Чолаков, не сме ги ”спечелили ”, а сме ги изработили тези пари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР