Бизнесът в България започва да отказва поръчки, няма кой да

...
Бизнесът в България започва да отказва поръчки, няма кой да
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Бизнесът у нас започва да отказва поръчки, няма кой да работи

Бизнесът в България стартира да отхвърля поръчки, няма кой да работи. Това сподели в предаването „ Тази заран ” по bTV министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Големият проблем към този момент не е корупция, а работната мощ, акцентира министърът.

„ В момента у нас има огромна претовареност и бизнесът заплаща заплати. Въпросът е, че стартират да отхвърлят контракти и нови поръчки, тъй като няма кой да работи ”, сподели Караниколов.

По думите му краткосрочните ограничения включват се обърнем към българските малцинства в прилежащите страни и да създадем всичко допустимо да ги върнем у нас. В момента сме се насочили към малцинствата в Украйна, Молдова и Армения, означи Караниколов.

Цената на газа се образува на международния пазар, не е от нас. Ние не сме производители на газ, с цел да можем да влияем, съобщи още министърът. Газът се подвига на международния пазар, както и продуктите, които заместват газа, добави той.

По думите на министъра повишението на някои хранителни артикули, да вземем за пример на хляба, не е единствено поради нарастването на газа. Пшеницата се подвига на международния пазар, защото реколтата в международен мащаб беше неприятна, посочи той.

Повишаването на цената на парното е извънредно неприятно и тук страната би трябвало да мисли, сподели още министърът, който означи, че има специфични дотации за обществено слабите, за които е невероятно да заплащат.

Доходите би трябвало да порастват повече, по-бързо и с по-голям %, в сравнение с разноските на хората, уточни още министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР