Бизнес съдружник на личния адвокат на Доналд Тръмп - Руди

...
Бизнес съдружник на личния адвокат на Доналд Тръмп - Руди
Коментари Харесай

Съдружник на Руди Джулиани получил 1 милион долара от украински олигарх

Бизнес съучастник на персоналния юрист на Доналд Тръмп - Руди Джулиани, е получил 1 милион $ през септември от украински олигарх, на който американското правораздаване повдигна обвинявания и който в този момент се намира в Австрия, съобщи Асошиейтед прес.

Разкритията бяха направени по време на авансово съвещание в Ню Йорк по случая с Лев Парнас, бизнес съучастник на Джулиани, който чака началото на развой по обвинявания за нелегално финансиране на предизборни акции на американски политици, в това число и някои направени частично, с цел да се повлияе на американската политика по отношение на Украйна.

Плащането на 1 милион $ е било от Дмитро Фирташ, украинския олигарх, който е търсен от Съединени американски щати, обвинили го в скрит план за заплащане на подкупи в Индия по отношение на дружество за рандеман на исполин. По тези обвинявания Фирташ беше задържан в Австрия през 2014 година Той ги отхвърля и в този момент се бори против есктрадиция от Австрия към Съединени американски щати. Виенски съд го пусна на независимост, до момента в който тече делото по обжалването на екстрадицията.

Сумата от 1 милион $ е била платена от юрист на Фирташ. Тя е постъпила по сметка на името на брачната половинка на Лев Парнас – Светлана. Адвокат на Парнас съобщи, че парите са били заем, провиснал за да се купи къща на стойност 4,5 милиона $. Парнас обаче пропуснал да заяви за тази сума по време на следствие на активите му и заради тази причина прокурори желаеха да се анулира гаранцията, под която той е пуснат в очакване на процеса си. Съдия по делото обаче отхвърли да я анулира и да върне Парнас в ареста.

Парнас и неговият съучастник Игор Фруман са работили с Джулиани, с цел да накарат украински представители да проверяват сина на демократа Джо Байдън. И Парнас, и Фруман пледираха почтен по обвинявания, че са получили достъп до американски политици, като са създали огромни вноски за акциите им, в това число една от името на чужденци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР