Бизнес активността в Еврозоната е останала почти без промяна в

...
Бизнес активността в Еврозоната е останала почти без промяна в
Коментари Харесай

Бизнес активността в Еврозоната близо до стагнация

Бизнес интензивността в Еврозоната е останала съвсем без смяна в края на предходната година, като съживяването в бранша на услугите единствено отчасти е компенсирало продължаващия спад в производството, оповестява Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Индексът на мениджърите по доставките (PMI) на компанията за финансова информация Ай Ейч Ес Маркит (IHS Markit), който е определян като благонадежден ориентир за положението на стопанската система, се е повишил до 50,9 пункта през декември по отношение на 50,6 пункта през ноември.

Най-новите данни надминават предварителните оценки, съгласно които през декември не е регистрирана смяна, само че остават покрай разграничителната граница от 50 пункта. Стойностите над този алегоричен предел сочат напредък, а под него - спад.

Още един месец на вяла бизнес интензивност през декември дооформя най-лошото тримесечие на еврозоната от 2013 година. Данните за показателя сочат, че еврозоната ще има усложнения да реализира напредък над 0,1 на 100 през последните три месеца на 2019 година, показва Крис Уилямсън, основен икономист на Маркит.

Анкета направена от Ройтерс през декември, сочеше, че упованията са за напредък от 0,2 на 100.

Индексът на мениджърите по доставките в бранша на услугите се е повишил до 52,8 пункта по отношение на ноемврийските 51,9 пункта, а предварителната оценка беше за 52,4 пункта. Индексът на мениджърите по доставките в индустрията, регистрира предходната седмица, стесняване за 11-и следващ месец през декември.

Постигнатият напредък в бранша на услугите значи, че фирмите са най-оптимистично настроени за идната година от май. Композитният показател на мениджърите по доставките за бъдещите упования е скочил до 59,4 пункта по отношение на 57,9 пункта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР