Бившият земеделски министър от ГЕРБ Десислава Танева разби в декларация

...
Бившият земеделски министър от ГЕРБ Десислава Танева разби в декларация
Коментари Харесай

ГЕРБ сринаха Киро и безхаберниците му: По-голям провал сте и от Виденов! Земеделието умира

Бившият аграрни министър от ГЕРБ Десислава Танева разруши в декларация от парламентарната естрада безхаберната политика на държавното управление на Кирил Петков за бранша.

Преди дни стана ясно, че Европейска комисия е върнала земеделския проект за възобновяване с 405 забележки. Ще останем без стратегически проект в земеделието. Бездейства се във връзка с бранша. Само оранжерийното произвеждане е намаляло с 80 %, унищожават се елитни стада. Промяната за земеделците стартира с бюджета, отпаднаха тези, които не могат да заплащат осигуровките си. Промяната продължи при сриване на оранжeрийно произвеждане и отглеждане на животни.

Върнахме се към равнищата при влизането ни в Европейски Съюз. Постоянни са измененията във фонд „Земеделие“. Политическа партия работи все едно всичко стартира от тях. След държавното управление на Жан Виденов няма такава съсипия и такова ляво ръководство. Няма платен и звук зърно, макар изказванията за основаване на фонд. Жътвата идва, ще имаме годишна продукция повече, в сравнение с ни би трябвало. Има обаче административен произвол и се отива към банкрути на зърнопроизводителите. Целта е да преминем през рецесията на търпими цени, само че е нужна обикновена мъдрост, с цел да не продължава неуспеха.

Зрелищен театър е сякаш приемането на украинско зърно през пристанището във Варна, сподели още Десислава Танева.

Няма никаква тактика за развиването на земеделието в Плана за възобновяване и развиване, няма и опит за продоволствена диверсификация. Няма тактика от фермата до трапезата.

Няма решения за младите аграрни стопани, нямат достъп до вложения.

Храните в България са поскъпнали най-вече. Само в Литва са по-скъпи. Политическа партия докара до цялостен неуспех в земеделския бранш, сподели Танева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР