Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли е направила частични

...
Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли е направила частични
Коментари Харесай

Ева Кайли потвърдила, че дала на баща си куфарчета с парѝ за изпиране

Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли е направила частични признания за присъединяване в проведена незаконна група, обвързвана с корупция в интерес на Катар и Мароко, оповестяват медии в Белгия.

Уточнява се, че тя е удостоверила, че е предоставила огромни суми в брой на татко си, с цел да бъдат " изпрани ". По-рано този месец бащата на Кайли бе арестуван в Брюксел и по-късно освободен, откакто в куфара му бе открита забележителна сума пари в брой. Допълва се, че през жилището на Ева Кайли са минали няколко куфара, цялостни с пари.

Пред следствието тя е признала, че сътрудникът й Франческо Джорджи е отговарял за подкупите, получавани за въздействие над решенията на Екологичен потенциал. Отбелязва се, че Джорджи също е направил сходни признания пред проверяващите.

По данни на следствието началник на незаконната група е бил някогашният италиански евродепутат Антонио Панцери, в чието жилище бяха открити 600 хиляди евро в брой от общо хванати над 1,5 милиона евро. Джорджи и Панцери настояват, че белгийският евродепутат Марк Тарабела е получавал дарове от Катар - което той отхвърля.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР