Бившият вицепрезидент на Мултигруп Николай Вълканов официално e получил орден

...
Бившият вицепрезидент на Мултигруп Николай Вълканов официално e получил орден
Коментари Харесай

Бивш вицепрезидент на Мултигруп и мултак получи най-високото държавно отличие

Бившият вицепрезидент на " Мултигруп " Николай Вълканов публично e получил медал " Стара планина " първа степен в петък. Затова излиза наяве от Румен Радев, оповестен в Държавен вестник, за който първо заяви.

Вълканов се счита за доближен до почетния член на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Най-високото държавно отличие му е обещано за " изключителния му принос и заслуги към икономическото развиване на страната ", написа в указа на президента.
 Илия Павлов и Николай Вълканов беседват през 2002 година в с. Влас.
Освен от президента той е подписан и от премиера Гълъб Донев и от министъра на правораздаването Крум Зарков. През декември 2021 година че Вълканов е номиниран да получи високото отличие. Тогава предлагането беше отхвърлено след разискване на съвещание на държавното управление със длъжностен министър председател Стефан Янев.

Не е признато, тъй като против него се афишират четирима министри - на превоза Христо Алексиев, на образованието акад. Николай Денков, на външните работи Светлан Стоев и на културата проф. Велислав Минеков. Алексиев и Минеков са на същите постове и сега.

на „ Мултигруп “ – близката до властта през 90-те години бизнес империя на Илия Павлов. „ Мултак “ е купа, която се дава на хората, които действително са управлявали бизнеса за „ особени заслуги “ към корпорацията. Други „ мултаци “ са Димитър Иванов, Стоян Денчев и други, за чието въздействие по-рано тази година.

Вълканов е някогашен началник на държавната " Минстрой холдинг ", след това вицепрезидент на " Мултигруп " и началник на " Минстрой майнинг ". Последната става известна с това, че е изплатила хонорар от 1.5 млн. лв. на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган за консултантски услуги по хидроенергийния план " Цанков камък ".

Извън минната индустрия Вълканов има хотели по морето, вложения в недвижими парцели, като последният му план е офис кулата NV TOWER в София,

В момента Николай Вълканов е зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците, написа Дневник. Според медията номинацията на Вълканов идва от ръководителя на организацията Кирил Домусчиев и е обвързвана със 70-годишнината му, която е била през 2020 година

Движение за права и свободи е българска политическа партия, която участва във всички парламенти от 1990 насам. След присъединяване си в държавните управления сред 2001 и 2009 година Движение за права и свободи стартира да получава рецензии, че развива корупционна мрежа и подчинява държавните институции на персоналния интерес на водача си Ахмед Доган.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР