Бившият вицепремиер еврокомисар Меглена Кунева ще се сдобие с нов

...
Бившият вицепремиер еврокомисар Меглена Кунева ще се сдобие с нов
Коментари Харесай

Кунева получава пост в Брюксел

Бившият вицепремиер еврокомисар Меглена Кунева ще се снабди с нов пост в Брюксел. Това се схваща от Официалния вестник на Европейския съюз от 28 юли 2017 година, предава БГНЕС.

Лидерът в оставка на ДБГ е препоръчана от Европейската комисия за член на Комитет, който се занимава със статута и финансирането на европейските политически партии. Заедно с нея, ръководителят на Европейска комисия Жан Клод Юнкер е номинирал и португалския политик и някогашен еврокомисар Антонио Виторино.

През есента на 2014 година бяха признати нови правила по отношение на статута на европейските политически партии и обвързваните с тях политически фондации. С това се целеше повишение на прозрачността при финансирането им и съблюдаване на полезностите, на които се основава Европейският съюз. Контролът върху активността на европейските партии и обвързваните с тях фондации се реализира от шест-членен орган, като Европейска комисия и Европейският парламент дефинират по двама представители. Назначението е обвързано с подписването от всяко несъмнено за член лице на декларацията за самостоятелност и липса на спор на ползи, излиза наяве от решение на Европейската комисия от 26 юли 2017 година

" Няма да желая и няма да одобрявам инструкции от институции или държавни управления, нито от каквито и да било други органи, служби или организации. Ще се възпирам от всевъзможни дейности, които са несъвместими с характера на предоставените ми функционалности. Декларирам, че доколкото ми е известно, не съм в спор на ползи. Конфликт на ползи съществува, когато безпристрастното и обективно практикуване на отговорностите ми на член на комитета, формиран от самостоятелни изтъкнати персони, е опорочено по аргументи, свързани със фамилията, персоналния живот, политическата, националната, философската или религиозната принадлежност, стопански интерес или всевъзможен различен интерес, който е общ с този на евентуален адресат. По-специално заявявам, че не съм член на Европейския парламент, на Съвета или на Комисията. Не практикувам изборни мандати. Не съм длъжностно лице или различен чиновник на Европейския съюз. Не съм сегашен или някогашен чиновник на европейска политическа партия или на европейска политическа фондация ", гласи дословният текст на Декларацията за самостоятелност и липса на спор на ползи, която Кунева е трябвало да подпише, с цел да стане член на Контролиращия орган на европейските партии и фондации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР