Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде интервю

...
Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде интервю
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: При всички положения Левски трябва да се добере до квота за евротурнирите

Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде изявление пред " Тема Спорт ". Славният нападател на " сините " показа мнението си за представянето на отбора в контролите досега, селекцията и особено за новото попълнение Рикардиньо. Той приказва за старта на пролетния дял от шампионата и каква цел би трябвало да си слагат столичани в остатъка от сезона.
 Мъри Стоилов ще купува бутилка бяло вино на Ники Михайлов
Мъри Стоилов ще купува бутилка бяло вино на Ники Михайлов

Изгуби бас

Г-н Вълчев, какво ви прави усещане в моментното положение на Левски? Какво очаквате през пролетния дял от шампионата?

-Наблюдавах две от контролите на тима по-подробно, само че една от тях не приключи - с Джохор. Левски играе по познатия метод, с дълбока преса в противниковото поле. Опитват се да владеят дълготрайно топката. Това го наблюдавахме и през есента. Станимир Стоилов изисква от всичките си футболисти да играят и в двете етапи на играта и играчите го извършват. Във втория мач с ФК Рига (б.а. - 2:0) можеше малко повече да са дейни крайните бранители, само че допускам, че и наставленията са били такива. През пролетта Левски би трябвало да се концентрира в битката за квота за Лигата на конференциите. При всички положения би трябвало да се доберат до квота за евротурнирите.

Споменахте дуела с ФК Рига. Срещу латвийците Рикардиньо означи четири гола в двата мача. Какво ви прави усещане в играта на бразилеца?

-Нападението бе на равнище в срещите против ФК Рига. Рикардиньо осъществя четири гола, само че персонално аз не мога да дам към момента оценка за качествата му. Има доста малко контакт с топката и не съумявам да преценява дали ще може да я задържа, да я подаде. Но си проличава, че има усет. Гледа да е с една крачка по-напред от съперника. Ако сините желаят да им носи голове, то би трябвало да нападат остро по крилата, както го правеха и през есента, Рикардиньо да се нарежда добре и да вкарва. Мисля, че ще свърши работа и ще помогне на Левски.

Какво е мнението ви и за случилото се по време на контролата с Джохор, която в последна сметка бе прекъсната?

-Отборът от Малайзия не позволяваше на сините да играят футбол. За едно полувреме несъмнено направиха към 30 нарушавания. Предполагам, че сините действаха и по-предпазливо, с цел да се предпазят от травми. Това е обикновено.

През последните седмици сините отхвърлиха предложения за съществени футболисти. Как гледате на тази стъпка?

-Добре е, че не се продават такива играчи. Виждаме, че отхвърлиха предложения, които, както чета, са високи. Това допуска, че задачата на Левски е висока и ще се гони Европа напролет.

Споделихте мнението си за Рикардиньо, само че какво е то за другите нови попълнения Асен Чандъров и Кристиан Димитров?

-Не може да се дадат съответни оценки за двамата. В момента Кристиан Димитров е контузен, а Асен Чандъров го следих в едно полувреме против ФК Рига. Но щом са привлечени в Левски, са посочили, че имат качества. Гледани са от Станимир Стоилов и Наско Сираков. Преценено е, че ще свършат работа на " Герена ". Чандъров е опорен халф и бе взет като възможен заместител на Андриан Краев. Не се случи това и в този момент броя на играчите в средата на терена се усили, само че това не е неприятно (смее се). А и за първите два мача напролет Краев е осъден.

Къде виждате потребност Левски още да се укрепи?

-Предполагам, че няма да се търсят още няколко играчи и ще се разчита на тези, които сега са в тима. Показаха, макар че в края на сезона резултатите им не бяха положителни, че могат да играят добър футбол. Просто шансът не бе на страната на Левски. Футболистите съблюдаваха напътствията на Мъри Стоилов и действаха с готовност. Сега Жереми Петрис има проблеми със остаряла травма, само че равнището на Патрик-Габриел Галчев е положително и може да се оправи на десния бек. Мисля, че и с актуалните играчи Левски ще се показа на висота.
 Левски разгласи състава си за контролата с Гълф Юнайтед
Левски разгласи състава си за контролата с Гълф Юнайтед

Двубоят е на следващия ден от 9:00 часа българско време

Ще се усети ли неналичието на Георги Миланов, който мина в Ал Дафра?

-Георги е умел футболист, който остави отлични усещания в Левски. Ще има кой да го замести. Сините разполагат с Ивелин Попов, който ще работи доста добре зад нападателя. Знаем, че може да играе и в ролята на централен нападател, само че нека не му се постанова и Рикардиньо да започва както би трябвало. Мъри разполага и с Илиян Стефанов. Левски ще се оправи и без Георги Миланов.

Какво е мнението ви за провалените контроли с съветски тимове? Как трябваше да се действа?

-Явно, че някой не е проучил добре нещата. Не знам кой е желал да провежда тези дуели. Трябвало е да се огледа малко по-внимателно. Щеше да е добре да се проведат контролите с съветските тимове, тъй като бяха съществени противници. Но виждаме какво става по света. Русия е изключена съвсем от всичко, най-много се усеща в спорта. Явно е позволена неточност и не е било проучено авансово.

Наближава стартът на втория полусезон и Левски ще стартира с домакинство на " Ивайло " против Черно море. Какви са упованията ви за дуела с моряците?

-Черно море е сложен съперник, освен за Левски, а и за всички тимове в шампионата. Тим, който добре се управлява от Илиан Илиев. Разполагат с качествени футболисти. Предстои тежък мач за сините, и то освен от това, че няма да се играе на " Герена ". Но Левски би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да завоюва този дуел. Не виждам причина да не се стигне до победа. Трябва оптимално вложение и нека да има късмет. Моето мнение е, че сините ще завоюват.

Колко ще е сложна акомодацията на тима от положителните условия в Дубай към студеното време в България? Не би трябвало ли да се намерения за някаква смяна в шампионата, откакто и Станимир Стоилов на няколко пъти изрече мнението си по въпроса.

-Преди са ми задавали въпроса за какво тимовете ни вървят в чужбина, с цел да се готвят при положителни условия и хубави терени. Футболистите се приготвят на равнище - тактически, физически и механически, а по-късно се прибират в България и играят на неприятни терени и условия. Ще има усложнения в тази тенденция. Спокойно можеше шампионата да стартира по-късно. Защо на 11 февруари? Има опция да се направи и при започване на март. Изиграват се два междинни кръга и готово, само че такива са решенията.
 Левски - Гълф Юнайтед 1:0, попадение на Ван дер Каап онлайн
Левски - Гълф Юнайтед 1:0, попадение на Ван дер Каап

Вековниците с последна инспекция в Дубай
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР