Бившият старши треньор на Левски Георги Василев, който начело на

...
Бившият старши треньор на Левски Георги Василев, който начело на
Коментари Харесай

Георги Василев: Не би било добре за Левски през зимата да взима много нови попълнения

Бившият старши треньор на Левски Георги Василев, който отпред на тима завоюва две трофеи, една купа и реализира незабравимата вечер против Рейнджърс, разяснява обстановката в клуба пред " Тема Спорт ". 77-годишният експерт обърна внимание на протичащото се при сините от спортно-техническа позиция и показа мнението си за селекцията на " сините ". Той приказва и за номинацията, която получи за почетен жител на Велико Търново.

Г-н Василев, какво би трябвало да промени Левски в играта си, с цел да може да реализира задачата в края на сезона - класиране в евротурнирите?

- Левски има действителните шансове да стигне до евротурнирите, макар че за момента изостава точково. Теоретични благоприятни условия виждаме и за шампионската купа, само че съгласно мен няма никакъв късмет. Реално би трябвало да гонят класиране за Лигата на конференциите. Смятам, че сините имат добър тим. Важни бяха и Краев, и Петрис. Французинът пасна идеално в дясната зона на отбраната и се показа на равнище, като в този момент Левски ще би трябвало да търси решение за негов заместител. Както и на Краев, само че мисля, че може по-лесно да се реши този проблем. В момента на " Герена " разполагат с Асен Чандъров и Асен Митков, които могат да работят в неговата зона. Да, не са по този начин физически поставени, само че правят работа.

Ще успее ли Фабио Лима да замести продадения на Ростов Роналдо?

- Новият бразилец към този момент дебютира, и то с асистенция. Ще забележим, нужно му е време за акомодация. Надеждата е, че той ще запълни празнотата оставена от Роналдо. Може да бъде и по-ефективен от предшественика си. За мен на Левски липсва състезател с по-голяма фикция и игрови качества, изключително в средата на терена. Футболист, който да твори и да влага хрумвания в нападенията. Другият значим за сините е Велтон. Той няма потребност от спомагателна реклама. Когато не е на терена, незабавно се усеща. Това е добре, само че е и неприятно, тъй като става по-лесно за съперниците.

Споменахте, че липсва човек с фикция в халфовата линия. Левски не изпусна ли с лека ръка Ивелин Попов, който се показва доста мощно в този момент в Ботев Пловдив?

-  Не бих коментирал нещо, което към този момент се е случило. Така са решили от управлението. Може би за Ивелин Попов бе по-добре да премине в различен тим, откакто не получаваше повече минути или представянето му не беше ослепително със синия екип. Виждаме какво прави сега в Ботев. Явно решението му се оказа вярно. Може би на " Герена " нямаше по този начин блестящо да изпъкне неговата роля на уредник, водещ футболист и подобен, който да сплотява съблекалнята. Не споделям, че не са го оценили, тъй като това са две разнообразни равнища.

Колко ще бъде отслабена отбраната, в случай че се стигне и до продажбата на Хосе Кордоба?

- Постоянно се приказва за негов трансфер. Левски е в такава обстановка, че клубът търси опция да се отърве от финансовите си проблеми и това става с продажбата на съществени играчи. Постоянно се приказва какъв брой дължат от " Герена " към Национална агенция за приходите и така нататък Има доста неща за решение, само че те не са от през вчерашния ден, а от години. Кордоба ще липсва на сините, само че отново може да бъде заместен добре от Ван дер Каап и Димитров. Все отново ще би трябвало да се вземе и тяхна опция.

Проблем ли е, че закъснява селекцията?

- Ако приказваме за състава, с който Левски завърши полусезона, и корекцията с Фабио Лима за Роналдо, проблемите щяха да бъдат малко. Защото в отбора щяха да са Краев и Петрис. Сега към този момент без трима съществени играчи ще е мъчно. Има доста значимо нещо в един тим - напасването и усъвършенстването с времето. При включването на нови футболисти се изисква да мине даден интервал. В България не се взимат играчи от суперкласа, съвършени, които незабавно могат да паснат. Не би било добре за Левски през зимата да взима доста нови попълнения.

От треньорска позиция по какъв начин ще коментирате решението Левски да изиграе 9 контроли в Турция?

 - Единият вид, в случай че се притеглят повече нови, е добър. Но ме съмнява това да стане. По този метод по-лесно ще се обиграват. Другият е при налагането на юноши, които са взети на лагера. Също е допустимо, тъй като в тези мачове ще се видят техните качества. Но в случай че отборът е със сегашната си численост футболисти в Турция, считам, че е прекомерно.

Как приехте новината, че сте препоръчан за почетен жител на Велико Търново?

 - Това е хубава оценка за мен. Чувствам се малко неудобно, когато ми зададат подобен въпрос. Решението към момента не е одобрено и има други претенденти. Удовлетворяващо е, че кариерата ми във футбола е била положителна и оценена от хората.
 Красимир Балъков поддържа Гочето за звание
Красимир Балъков поддържа Гочето за звание

" Почетен жител на Велико Търново "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР