Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев подозира връзка между атентата

...
Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев подозира връзка между атентата
Коментари Харесай

Шок от Демерджиев! Направи връзка между убийства и атентати у нас

Бившият длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев подозира връзка сред атентата против основния прокурор Иван Гешев, убийството на Красимир Каменов-Къро в ЮАР и гибелта на Ангел Христов, прочут като единия от братя Галеви.

" Трябва да се наблюдава има ли връзка сред атентата против основния прокурор, убийството на Красимир Каменов-Къро и гибелта на Ангел Христов. Подозирам, че има такава връзка, само че не мога да го споделя. Не имам вяра, че Ангел Христов е пристигнал в България, с цел да почине измежду околните си, както се разясняваше. Най-логично е да отиде в болница в ОАЕ и да се лекува, където се разясняваше, че обитава ", изясни Демерджиев пред Българска национална телевизия.
-->
Той показа наблюдаване, че " доста хора през годините починаха от инфаркт, когато стъпват изкривено в избрани обстановки ".

По мотив мистериозното влизане на Ангел Христов в България Демерджиев разкри, че е допустимо да е минал през границата с Гърция с подправен паспорт.

Бившият вътрешен министър разяснява и изгубването на някогашния следовател Петьо Петров, прочут като Пепи Еврото, който се търси от края на май.

" Разпоредих инспекция, която би трябвало да откри дали чиновници са му помогнали да излезе отвън граница. Имахме данни за подозрително излизане на негови близки в посока Турция ". Преди да настъпи разрива сред Петров и някогашната му брачна половинка, двамата дълго са работили дружно, напомни Иван Демерджев.

Той разяснява и метода, по който актуалният основен прокурор е назначен и свален, като го дефинира като " доста огледален ".

" Това в този момент не беше процедура по премахване, извършена обективно и постоянно, тъй че да се обезпечат правата, в това число на господин Гешев. Когато искаш да поправиш пороци в една система, не можеш да ги поправиш със същите дейности, с които си ги основал. Това не е началото на промяна, а продължение на проблемите в правосъдната система ", счита Демерджиев.

По думите му отстраняването на Гешев е било значимо, " само че методът, по който беше направено, го опорочи ":

" Тези, които го назначиха, отстраниха Гешев. Трябва да забележим претекстовете и доказателствата. Този Висш правосъден съвет няма моралното право да избере нов основен прокурор, уповавам се повече да няма назначения, няма самостоятелност ", съобщи още някогашният вътрешен министър.

По думите му проблемите в правосъдната система са лъснали по доста противен и недопустим метод.

" Съдебната промяна не се прави за решение на съответни проблеми и за взимане на превъзходство в съответни разногласия, каквито се водят сега сред представителите на политически сили, представители на правосъдната власт и вътре в прокуратурата ", добави Иван Демерджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР