Бившият шеф на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев има

...
Бившият шеф на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев има
Коментари Харесай

ГЕРБ нареди листата за Пловдив, Борисов вкарва еколог в парл...

Бившият началник на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив доцент Стефан Шилев има късмет да стане народен представител от ГЕРБ в идващия мандата на Народно заседание. Това ще стане, в случай че партията на Бойко Борисов да има най-малко три депутатски места в 16-и МИР под тепетата, както беше на предходния избор. Другото изискване е някогашният министър председател да съблюдава традицията като лидер на листата да откаже да стане пловдивски народен представител.

Както се знаеше от дълго време, челната тройка на ГЕРБ-СДС за Пловдив е Бойко Борисов, Иван Тотев и Радомир Чолаков, който оглави инициативния комитет, издигнал проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент.

Доц. Шилев, който беше основен еколог в общината в мандата на кмета Иван Тотев, а в този момент преподава в Аграрния университет, е комплициран на 4-то място. Пети е Йордан Илиев, някогашен шеф на „ Старинен Пловдив”, в този момент общински консултант и ръководител на групата на ГЕРБ. Представителят на младежите Пенчо Малинов е на седмо място.

Този път в нея не са включени районните кметове Костадин Димитров на „ Тракия”, който беше на шесто място, и Иван Стоянов на „ Източен” - седми на предишния избор. В локалната централа на ГЕРБ са решили, че двамата са потребни на кметските си постове в регионите, защото до края на мандата има още две години.

В челната десетка са още ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков и доктор Валерия Славова, началник на локалната конструкция на Жени ГЕРБ.

Листата се прецизира до последно и на следващия ден ще се записва.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР