Бившият шеф на Интерпол Мън Хунвей се призна за виновен

...
Бившият шеф на Интерпол Мън Хунвей се призна за виновен
Коментари Харесай

Бившият шеф на Интерпол призна подкупи от 2,1 млн. долара

Бившият началник на Интерпол Мън Хунвей се призна за отговорен в приемането на подкупи от 2,1 млн. $ по време на правосъдния развой против него.

Хунвей изчезна предишния септември, откакто напусна френския град Лион, където е централата на Интерпол, и отпътува за Китай.
Китай публично упрекна в корупция президента на Интерпол Мън Хунвей Пред последното денонощие въпросите към ориста на Мъй Хунвей стават от ден на ден
По-късно той написал на жена си в обществените мрежи да чака негово позвъняване, съпроводено с емотикон на нож, което е сигнал за заплаха. Няколко седмици по-късно Интерпол заяви, че Мън Хунвей е бил задържан в Китай по обвиняване за взимане на рушвет.

От 2005 до 2017 година той е употребявал служебното си състояние с користни цели, съдействал е против заплащане на частни и юридически лица, от които е получил общо над 14 милиона юана.
Жената на някогашния началник на Интерпол желае леговище във Франция Грейс Мън споделя, че е била жертва на опит за похищение
Китай засилва битката с корупцията в страната, откакто през 2012 година пристигна на власт " петото потомство " ръководители отпред със Си Цзинпин, напомня Българска телеграфна агенция.

През последните години огромната антикорупционна акция смъкна от постовете им и прати в пандиза освен елементарни чиновници, само че и високопоставени публични лица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР