Бившият шеф на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) Петко Сертов

...
Бившият шеф на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) Петко Сертов
Коментари Харесай

Петко Сертов е бил съветник на външния министър за 5 дни

Бившият началник на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Петко Сертов е бил консултант за 5 дни на външния министър Теодора Генчовска (от квотата на " ИТН " ). Това оповестиха от Министерството на външните работи за " Клуб З ", откакто медията изиска публична информация

В последните дни преди коледната почивка в медиите се появи информация, че няколко някогашни сътрудници на Държавна сигурност ще бъдат съветници на новия външен министър. Сред тях беше посочен и Сертов. Това докара до, който разгласи, че фрагменти на комунистическите служби няма да заемат сходни постове.

Външното министерство прецизира, че някогашният началник на ДАНС е работил тъкмо пет дни като консултант на Генчовска - от 17 до 22 декември м.г. От тях три дни са работни. Така излиза, че Сертов е освободен на идващия ден, откакто се разбра за назначението му.

Сертов беше първият ръководител на ДАНС, учредена по време на тройната коалиция с министър председател Сергей Станишев (БСП). През 2014 година името му попадна в медиите откакто брачната половинка му беше го оповестила за търсене, стана известно, че е напуснал страната, а месец по-късно ненадейно се върна, само че изгубването му не получи публично пояснение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР