Бившият шеф на Булгаргаз Николай Павлов е извикан на разпит

...
Бившият шеф на Булгаргаз Николай Павлов е извикан на разпит
Коментари Харесай

Николай Павлов, извикан днес в Софийска градска прокупатура: "Булгаргаз" няма нито един лев просрочено задължение

Бившият началник на " Булгаргаз " Николай Павлов е извикан на разпит в Софийската градска прокуратура. Пред магистратите той ще се яви в качеството си на очевидец по досъдебно произвеждане. Това ще бъде първата обществена поява на специалиста, откакто държавното управление предприе дейности за отстраняването му от управителния пост на " Булгаргаз " дружно с цялото управление на сдружението.

Според вътрешния министър Бойко Рашков над " Булгаргаз " тегнат подозрения, че е работила срещу ползите на страната, бизнеса и елементарните жители. Разпитът на Павлов идва на фона на разразилата се през уикенда газова война в страната и обвиняванията, че " Булгаргаз " не е защитавала нациоалните ползи на България.

" Възможно е, евентуално е цялата атака, която беше подхваната против " Булгаргаз ", без сортиране на средства, да е точно за това " Булгаргаз " малко по малко да бъде изтласкан от пазара. Според него се цели " смяна в нормативната уредба, с цел да може " Булгаргаз " да бъде единствено публичен снабдител и всички количества най-евтин газ да отиват на контролирания пазар, където са топлофикационни и газоразпределителни сдружения.

А скъпият газ вероятно да бъде продаван на бизнеса. По този метод ще се даде опция на тези компании, на тези търговци, които не могат да бъдат конкурентни на " Булгаргаз ", да влязат стремително на пазара и да завладеят пазара. И в действителност промишлеността ще заплаща цените, които сега са годни в Европа, които са 30-40% по-високи от цените на " Булгаргаз ". Павлов изрази подозрения, че ще се намърдат и други търговци, които от дълго време имат вкус към българския пазар ".

" Булгаргаз " не е вземал неверни решения, безапелационен е Николай Павлов. Според него сдружението не е отказвало никакви доставки за сметка на съветски газ и това би трябвало да е ясно на цялото българско общество. Поредната неистина съгласно него е, че новият съвет на шефовете е пуснал заявката за новата цена за понижение на цената с 18%.

В България като подвластна от външни фактори страна такива решения не могат да се вземат, сподели Павлов. По мотив обвиняванията на новото управление, че е намерило компанията без наличие, Павлов съобщи, че това не дава отговор на истината. В " Булгаргаз " остават на работа 44 специалиста, които са квалифицирани и са в курса на нещата ".

" Булгаргаз " е в чудесно финансово положение, оставяме компанията с положителни контракти, е безапелационната позиция на Николай Павлов. " Булгаргаз " няма нито един лев просрочено обвързване. Всичко е изплатено до последната стотинка ", увери някогашният шеф на сдружението.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР