Бившият регионален премиер на Каталуния Карлес Пучдемон и други членове

...
Бившият регионален премиер на Каталуния Карлес Пучдемон и други членове
Коментари Харесай

Пучдемон е в Брюксел и ще направи изявление

Бившият районен министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон и други членове на разпуснатото държавно управление на испанската самостоятелна област са в Брюксел и ще създадат изказване през днешния ден следобяд, съобщи Ройтерс, като цитира в. " Вангуардия ", написа Българска телеграфна агенция.

По-рано барселонският вестник " Периодико " заяви, че районният министър председател е в белгийската столица, само че не заяви детайлности.

Представител на испанското държавно управление също удостовери, че Пучдемон е в Брюксел. Каталунският министър председател е един от политиците, които в събота бяха свалени от постовете им с решение на централното държавно управление, откакто в петък районният парламент разгласи самостоятелност, напомня Асошиейтед прес.

Днес испанският общоприет прокурор Хосе Мануел Маса изиска покачване на обвинявания против Пучдемон и други членове на неговия кабинет в протест, противодържавна активност и заграбване на публични средства, за които могат да получат продължителни затворнически присъди.

През уикенда белгийският държавен секретар по въпросите на даването на леговище Тео Франкен съобщи, че не би било нереалистично Пучдемон да изиска протекция в Белгия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР