Бившият президент на страната Георги Първанов не спести критики към

...
Бившият президент на страната Георги Първанов не спести критики към
Коментари Харесай

Първанов с тежка критика към Радев за кризата

Бившият президент на страната Георги Първанов не спести рецензии към сегашния си сътрудник Румен Радев за сложната политическа обстановка в България.

" Нямам чувството, че президентът Радев се опита да посредничи.

Нещо повече – бяха изработен заявления, че той няма да одобри тази роля. Той даде по-скоро автоматизирано третия мандат, обяснявайки го с ценностни претекстове и причини.

Винаги съм си представял и съм го правел, че тъкмо в такива случаи президентът би трябвало да изяви ролята си на обединител на нацията, на държавника, който въплъщава единството на нацията, според конституцията на страната. 

Очевидно президентът Радев е избрал друга функционалност.

Той има своята позиция, която поредно постанова. Дали тя ще бъде с положителен резултат, ще забележим, само че неговото схващане не се вписва в това да се съберат партиите под един покрив, да се преодолеят разликите или най-малко да се притъпи тази неприязън, която има сред обособените обединения. На България й трябваше в този момент държавно управление на националното единодушие.

Трябваше да се водят диалози за това още с първия мандат, обединявайки всички парламентарни сили, без ГЕРБ, евентуално. Но на ГЕРБ да се даде опцията за градивна съпротива. "

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР