Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше обвинен от главната

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше обвинен от главната
Коментари Харесай

Прокуратурата в Ню Йорк обвини Тръмп и негови близки във финансови измами: Той: Това е лов на вещици

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше упрекнат от основната прокуратура на щата Ню Йорк в осъществяване на финансови измами посредством неговата компания Trump Organization. Съответният документ е получен в сряда в електронната база данни на Върховния съд на щата Ню Йорк.

Гражданският иск е заведен от прокурора на щата Летиция Джеймс. Обвиняеми са самият Тръмп, децата му Доналд-младши, Ерик и Иванка, някогашният финансов шеф на Trump Organization Алън Уайсълбърг и неговият асистент Джефри МакКоуни. Прокуратурата твърди, че обвинените са взели участие в скица сред 2011 година и 2021 година, включваща завишаване или занижаване на годишните финансови доклади на Тръмп.

„ Тръмп и Trump Organization неведнъж са употребявали тези погрешни и подвеждащи данни, с цел да склонят банките да дават заеми при най-благоприятни условия “, се споделя в желае. Според вестник Wall Street Journal, въпреки правосъдният развой да е цивилен, ответниците са упрекнати в нарушение на редица точки от наказателното право. Освен това в желае се споделя, че те може да са нарушили федералния закон на Съединени американски щати. Прокуратурата желае от съда да осъди обвинените да платят $250 милиона санкция и да забрани на Тръмп и децата му да развиват бизнес в щата Ню Йорк.

Тръмп назова делото " лов на вещици ". В своята обществена мрежа Truth Social той назова основната прокурорка на щата „ измамница, която построи акцията си “ върху опълчване против него.

През юли 2021 година Trump Organization и нейният основен финансов шеф Алън Уайсълбърг бяха упрекнати в укриване на налози, машинация, заграбване и имитация. По-специално компанията е обвинена в изкуствено завишаване на цената на активите си за приемане на заеми. /БГНЕС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР