Бившият президент на САЩ Джордж У. Буш критикува днес изтеглянето

...
Бившият президент на САЩ Джордж У. Буш критикува днес изтеглянето
Коментари Харесай

Джордж У. Буш смята за грешка изтеглянето на НАТО от Афганистан

Бившият президент на Съединени американски щати Джордж У. Буш подлага на критика през днешния ден изтеглянето на войските на НАТО от Афганистан и го назова " неточност ", от която съгласно него ще пострадат " афганистанските дами и девойки ", съобщи Франс прес.

" Афганистанските дами и девойки ще страдат неописуемо. Това е неточност ", възмути се в диалог с немската медия " Дойче веле " някогашният президент, изпратил американски сили в Афганистан през есента на 2001 година, след офанзивите от 11 септември.

" Те просто ще бъдат изоставени и ще ги изтребят тези доста жестоки хора, и поради това ми се къса сърцето ", споделя той в изявлението, обещано по случай посещаване на Ангела Меркел във Вашингтон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Буш немската канцлерка " има същото чувство като него ". В изявлението си той отдава дължимото на " класата и достолепието " на Меркел, която ще напусне наесен канцлерския пост след 16 години отпред на Германия.

Утре канцлерката ще беседва в Белия дом с президента демократ Джо Байдън.

Командващият американските сили и силите на НАТО в Афганистан военачалник Остин Скот Милър се отдръпна в понеделник от функционалностите си в границите на окончателното евакуиране на задграничните войски от страната, където талибаните не престават да уголемяват въздействието си.

Това бе един от последните стадии преди окончателното евакуиране на задграничните войски от Афганистан, което се чака да завърши в края на август.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР