Бившият президент Доналд Тръмп се очаква да свидетелства в понеделник

...
Бившият президент Доналд Тръмп се очаква да свидетелства в понеделник
Коментари Харесай

Тръмп ще свидетелства в граждански процес, заплашвайки империята на недвижими имоти в Ню Йорк

Бившият президент Доналд Тръмп се чака да свидетелства в понеделник по гражданското дело в Ню Йорк, което заплашва да разбие империята му за недвижими парцели и да му нанесе гибелен финансов удар, до момента в който се пробва да си върне Белия дом през идната година.

77-годишният републиканец би трябвало да застане на крачка в 10:00 сутринта (15:00 GMT), седнал до Артър Енгорон, съдията, който следи делото, който Тръмп неведнъж е осмивал като „ неудобен “ и „ Тръмп “ - мразещ радикална левица, действен демократ. “

Engoron отговори, като удари Тръмп с две санкции – една за $5000, друга за $10 000 – когато той реши, че тогавашната телевизионна риалити звезда е нарушила частична заповед за задръстване, наложена откакто удари съдията служител в обществените медии.

Под избледняващия стенна живопис в правосъдната зала в Манхатън, приветстващ приемането през 1683 година на „ Хартата на свободите “, Тръмп би трябвало да постави клетва и да бъде разпитан, както и двамата му най-големи синове Дон младши и Ерик седмица по-рано.

Генералният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс упрекна организацията Тръмп в надуване на цената на активите си с милиарди долари, с цел да получи по-благоприятни банкови заеми и застрахователни условия.

Въпреки нападателните си трендове в общественото пространство, Тръмп на позицията е евентуално ще схване консервативна линия на отбрана, сходна на синовете си предходната седмица – че счетоводителите са тези, които в последна сметка са виновни за инспекцията на точността на финансовите доклади на компанията.

Той към този момент е дал показания два пъти по отношение на този случай, и двата пъти по-късно затворени порти.

В извадки от първото свидетелствуване той назова делото „ най-големият лов на вещици в историята на нашата страна “ и назова основния прокурор на Демократическата партия „ прокурор отвън надзор “.

По време на второто показания той твърди, че целият случай е „ вманиачен “, тъй като „ на всички банки е било платено “ и са „ създали доста пари “ от бизнеса му.

Първият от няколко процеса

Тръмп и синовете му не рискуват отива в пандиза, само че се сблъсква с до 250 милиона $ наказания и евентуално премахване от ръководството на фамилната компания.

Дори преди започването на причините Engoron постанови, че офисът на Джеймс към този момент е посочил „ безапелационни доказателства “, че Тръмп е надценил чистата си сметка стойност по финансови документи сред 812 милиона и 2,2 милиарда $ сред 2014 година и 2021 година

В резултат на това съдията разпореди ликвидацията на фирмите, ръководещи въпросните активи, като Тръмп Тауър и 40 небостъргача на Уолстрийт в Манхатън и луксозното частно имение Севън Спрингс в предградията.

Тази заповед е в изчакване в очакване на обжалване, само че неговите евентуално огромни последствия акцентират високите залози за някогашния президент.

Дъщерята на магната, Иванка Тръмп, която напусна организацията на Тръмп през 2017 година, с цел да стане консултант на татко си в Белия дом, не е съобвиняем по делото, само че също й е подредено да свидетелства, евентуално още в сряда.

Тръмп, любимецът за републиканската президентска номинация през 2024 година, се появява спорадично, откогато процесът в Ню Йорк стартира преди месец, употребявайки изявите си, с цел да се показа като жертва на това, което той твърди, че е скрит план на демократите, с цел да провали акцията му в Белия дом.

Процесът за гражданска машинация е една от няколкото правосъдни борби, пред които е изправен Тръмп, до момента в който се пробва да си върне президентския пост.

През март Тръмп – който беше импийчмънт два пъти, до момента в който беше в Белия дом, макар че в никакъв случай не беше наказан – се чака във федералния съд във Вашингтон за началото на процеса против него по обвинявания, че е заговорничил да анулира резултатите от изборите през 2020 година, които загуби от президента Джо Байдън.

Досега медийният цирк към правните му несгоди не е уязвил известността му в анкети.

(AFP)


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР