Бившият премиер на Великобритания Тони Блеър призова Лейбъристката партия да

...
Бившият премиер на Великобритания Тони Блеър призова Лейбъристката партия да
Коментари Харесай

Блеър призова лейбъристите да изоставят острова на фантазиите и Корбинизма

Бившият министър председател на Англия Тони Блеър прикани Лейбъристката партия да изостави " острова на фантазиите " и Корбинизма, написа " Гардиън ".

Бившият водач на лейбъристите и последният човек, който е спечелил парламентарни избори за партията след 1974 година даде тирада за резултата от изборите.

Институт за световни промени на Блеър разгласява отчет от 18 страници за какво лейбъристите изгубиха изборите.

Според разбори смяна на водачеството не е задоволително, защото проблемите са по-надълбоко, както и решенията.

" Лейбъристите се нуждаят освен от друг водач, само че и от друг рейс ", написа в разбора и се акцентира, че първо би трябвало да се изоставят разединяващите ултралеви политики.

Иначе Блеър разгласи, че Лейбъристката партия сега е " изоставена на остров на фантазиите ".

По думите му " водачите ще би трябвало да отидат там и да приказват на локалния език с вяра увещание на задоволително да мигрирант на земята на действителността ". Но Блеър предизвестява, че има риск, защото единствените хора, които владеят езика на действителността в партията, са тези, които не желаят да я управляват.

За страдание 2019 година е надалеч по-тежка от 1983 година, акцентира Тони Блеър, като има поради, че преди 36 година консерваторите завоюваха 397 места, а лейбъристите 209.

Тогава беше нашата втора загуба, а в този момент е четвъртата. Страната е друга. Политиката е друга. Държавата е по-малко обвързана с политически сдружения. Политическите ходове са ускорени от обществените медии, акцентира Блеър.

Консервативната партия на Англия с безусловно болшинство в Камарата на общините след извършените парламентарни избори.

Окончателните данни демонстрират, че торите получават 365 депутатски места (над 43% подкрепа) в 650-местната долна камара, което е с 48 повече по отношение на изборите през 2017 година Необходими са 326 места за болшинство в Народното събрание.

Това е най-силното показване на торите на избори от 1987 година, когато под управлението на Маргарет Тачър Консервативната партия получи 376 депутатски места.

Лейбъристката партия е втора, само че тя претърпя най-голямото си проваляне от десетилетия. Лейбъристите получиха 203 депутатски места или -59 спрямо преди две години. За партията са дали своят вот над 32% от участвалите на изборите британци.

Джереми Корбин разгласи, че ще се отдръпна при започване на идната година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР